ΛΗΜΝΟΣ

Σε εκδήλωση της ΟΛΣΥ ο πρόεδρος Δ. Συμβουλίου κ. Τριαντάφυλλος Κατής.(Βίντεο)

post-img

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τριαντάφυλλος Κατής εκπροσώπησε τον Δήμο Λήμνου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Συλλόγων Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου (ΟΛΣΥ) σήμερα, Κυριακή 31 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με θέμα «Από το Βόρειο Αιγαίο στη Μαύρη Ήπειρο».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: 

«Αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ για να τιμήσουμε μία μερίδα συμπατριωτών μας που ζουν στην αφρικανική ήπειρο. Να τους τιμήσουμε για τον μεγάλο αγώνα που έκαναν σε δύσκολες εποχές για να επιβιώσουν και να προκόψουν. Για τη συνεισφορά τους στο να κάνουν γνωστή την πατρίδα τους τη Λήμνο και την προσπάθειά τους να διατηρήσουν τον ελληνικό και λημνιακό τρόπο ζωής, τα ήθη, τα έθιμα, τη γλώσσα και τη θρησκεία, κάτι που πέρασαν και στα παιδιά τους. Όπως διάβασα χαρακτηριστικά, ο Λημνιός μετανάστης «κουβάλησε» το νησί μαζί του. 

Και, τέλος, να τους τιμήσουμε για τις ευεργεσίες τους, συμμετέχοντας καθοριστικά στην πρόοδο του νησιού μας»

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. μετέφερε μήνυμα της Δημάρχου Λήμνου κ. Ελεονώρας Γεώργα, το οποίο ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητοί συμπατριώτες,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την πρόσκληση στην εκδήλωσή σας. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, μολονότι θα ήταν τιμή και χαρά μου να παρευρεθώ στην τόσο σημαντική αυτή εκδήλωση.

Παρακαλώ να μεταφέρετε τους χαιρετισμούς της Δημοτικής Αρχής σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωσή σας, καθώς και τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τους διοργανωτές, για την εξαιρετική πρωτοβουλία να επιλεγεί αυτή η θεματική, η μετανάστευση των συμπατριωτών μας στην αφρικανική ήπειρο.

Οι ομογενείς μας είναι οι πρεσβευτές του νησιού μας που μετέφεραν τον παλμό της Λήμνου εκτός των συνόρων και την έκαναν γνωστή ανά τον κόσμο, ενώ αποτέλεσαν θεμελιώδες κεφάλαιο για το νησί μας, την πρόοδο και την ευημερία των ανθρώπων του.

Η Λήμνος οφείλει βαθιά ευγνωμοσύνη σε όλους τους ομογενείς μας που κράτησαν τον τόπο τους και τόπο μας για πάντα στις καρδιές τους. Εκείνους που η καινούρια τους ζωή στους μακρινούς τόπους της ξενιτιάς δεν περιόρισε ούτε στο ελάχιστο την έγνοια τους για την αγαπημένη τους Λήμνο. Αντίθετα, η νοσταλγία και η ελπίδα της επιστροφής έκαναν ακόμα πιο ισχυρή την αγάπη τους για το νησί μας. Κι έτσι έχτισαν νοητές γέφυρες, που τους έφεραν πιο κοντά σε εκείνην, μέσω της πολύτιμης προσφοράς τους.

Και φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, η συμβολή των ομογενών της Αφρικής είναι θεμελιώδους σημασίας.

Είμαστε ευγνώμονες προς τους ευεργέτες μας που εδώ και πάνω από έναν αιώνα στήριξαν και στηρίζουν με τις προσφορές τους τον τόπο καταγωγής τους, συνδράμοντας την ανέγερση κτιρίων και τη δημιουργία άλλων κρίσιμων υποδομών που επέτρεψαν την εξέλιξη του νησιού μας και την πρόοδο των παιδιών της Λήμνου.

Όπου και να βρεθεί κανείς, η παρουσία τους ζωντανή μέσα από όλα αυτά που δημιούργησαν για τους συντοπίτες τους. Πώς να μη νιώθει κανείς ευγνωμοσύνη συνειδητοποιώντας το μεγαλείο αυτής της προσφοράς;

Αλλά και οι άλλοι συντοπίτες μας που πρόκοψαν, επέστρεψαν και επένδυσαν στο νησί μας, συνεισέφεραν κι εκείνοι καταλυτικά στην ανάπτυξή του.

Κλείνοντας, με την ευκαιρία αυτή, επιθυμώ να απευθύνω ένα προσκλητήριο εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής προς τους απανταχού Λημνιούς για συνεργασία και συμπόρευση, με στόχο την πρόοδο του νησιού μας και την ευημερία των κατοίκων του.

Καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας και καλή αντάμωση. Η Λήμνος θα είναι πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά που θα σας περιμένει».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!