ΛΗΜΝΟΣ

Γυμνάσιο Μούδρου, εκδλήλωση για την ιστορία των Anzac. Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30. 

post-img

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Γυμνασίου  Μούδρου, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και  μαθητριών αναφορικά με την ιστορία των Αnzac, με στόχο την σύνδεση της τοπικής ιστορίας  Λήμνου και Λέσβου με την παγκόσμια ιστορία και το μεγάλο πολιτιστικό αποτύπωμα στα δύο  νησιά.  

Παράλληλα θα διερευνηθούν τρόποι παιδαγωγικής αξιοποίησης της τοπικής ιστορίας των  δύο νησιών την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μέσα προώθησής της με συμμετοχή του  σχολείου σε ευρωπαϊκά προγράμματα (καλές πρακτικές eTwinning-Erasmus+). 

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11.30 

Εισηγητές: 

Λυμπέρη Θεοδώρα, ΠΕ02, Διευθύντρια Γυμνασίου Μούδρου Λήμνου: Η Ιστορία των Anzac,  

Βλάσης Βλασίδης, Καθηγητής Σλαβικών και Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου  Μακεδονία. Ιστορική ανασκόπηση, Εκπαιδευτικά Προγράμματα και διεθνείς συνεργασίες.  Ανάπτυξη των έως τώρα δράσεων του Συλλόγου και η συμμετοχή στην Ελληνική Ιστορία. 

Διογένης Τσιπουρίδης, Πτέραρχος Ε.Α., που θα αναφερθεί στην μετά το 1915 και έως το 1919  ιστορία της συμμετοχής της Ελλάδας στην Απόβαση της Καλλίπολης και η παγκοσμιοποίηση  της θέσης της Λήμνου. Το αποτύπωμα έως και τη σημερινή ιστορία. 

Νομικός Κωνσταντάκης , Επιχειρηματίας, ταμίας Συλλόγου “ The Lemnos’ Friends of ANZAC”.  Θα αναφερθεί ως Αυστραλός πολίτης στην σπουδαιότητα για την Αυστραλία και τη Νέα  Ζηλανδία του εορτασμού του Anzac Day , καθώς και το αποτέλεσμα για τη Λήμνο από τη  σχέση αυτή.  

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι των Anzac από τη  Λήμνο” κ. Στέλιος Μάντζαρης. Στην αναφορά του θα συζητηθεί η άμεση επαφή μέσω του  Anzac με τη Λέσβο και το δρώμενο που είχε γίνει το 2018 στη Θέρμη της Λέσβου, με την  αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δράσης «Πολιτιστικές Διαδρομές στο  Βόρειο Αιγαίο με τον Σύλλογο ΑΝΖΑΚ» η οποία υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υ.Π.ΠΟ.Α. και  με επιχορήγησή του. 

Η φωτογραφική έκθεση που θα εκτίθεται, θα πραγματοποιηθεί με την συνδρομή και τη  συμπαράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!