ΛΗΜΝΟΣ

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Γαστρονομικό Φεστιβάλ σε Μύρινα και Μούδρο με τοπικά πιάτα , Λημνιό κρασί και χορό !(video+φώτο)

post-img

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου το Φεστιβάλ Γαστρονομικού και Οινικού Πολιτισμού με προϊόντα της Λήμνου, που διοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού  στην Λήμνο σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστήμιο Αιγαίου  το  διήμερο 17-18 Νοεμβρίου. Το Φεστιβάλ   χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 στα πλαίσια της Προτεραιότητας 4 «Αύξηση της Απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής».

Το Φεστιβάλ ξεκινησε χθες  Παρασκευή 17 Νοεμβρίου  με ημερίδα  στο Γαροφαλλίδειο με θέμα «Τοπικά προϊόντα –Αξία και προοπτικές ανάπτυξης» τις “εργασιες” του οποίου άνοιξε η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού  κ. Αντωνέλλη Αναστασία που είχε και την επιμέλεια και φροντίδα της διοργάνωσης ενώ συμμετείχαν και   διακεκριμένοι ομιλητές, ο Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης – διευθυντής ποιοτικού ελέγχου στην Ok Anytime Markets S.A, ο κ. Ιορδάνης Σαμανίδης – Υπεύθυνος Ανάπτυξης, Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», ο κ. Γκατζιώνης Κωνσταντίνος- Αν. Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο κ. Χασάπης Δημήτρης- Μελισσοκόμος, Νικητής Βραβείου καλύτερου μελιού στον Κόσμο στο 47ο Apimondia International. Congress 2022. 

Ο κ. Χασάπης  αναφέρθηκε στην πορεία του προς την κορυφή και την μοναδική διάκριση η οποία δεν ήρθε τυχαία αλλά μετά απο δεκαετή προσπάθεια  επιμονή και με την υποστήριξη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, του Τ.Ε.Τ.Δ. Λήμνου και του προέδρου του Κ. Γκατζιώνη καταλήγοντας οτί η συλλογική προσπάθεια  είναι αυτή που φέρνει αποτελέσματα.

Το απόγευμα της ίδιας ημερας στο Μούδρο, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 19.30 στον Μούδρο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης»  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε   δράση γευσιγνωσίας τοπικών πιάτων παρασκευασμένα από τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, με πρώτες ύλες τοπικά προϊόντα συνοδευόμενα από κρασιά και αναψυκτικά. 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!