ΛΗΜΝΟΣ

Κινηματοθέατρο “Μαρούλα”, την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου στις 18:00, εκδήλωση «Ο Κεχαγιάς και η Μάντρα – Λημνιακές ιστορίες στο χώρο και το χρόνο».

post-img

Στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που φέτος έχουν θέμα  «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση – Οι μαρτυρίες του χθες στο σήμερα», με μεγάλη χαρά  σας προσκαλούμε στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα, την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη στις 18.00 για την  εκδήλωση «Ο Κεχαγιάς και η Μάντρα – Λημνιακές ιστορίες στο χώρο και το χρόνο». 

Θα προβληθούν οι μικρές ταινίες «Οι μάντρες της Λήμνου: ένα παραδοσιακό σύστημα αγροτικής  διαχείρισης» και «Το τυρί στη Λήμνο – Πολιτισμός και Κληρονομιά» και θα συζητήσουμε για τον  πολιτιστική κληρονομιά του κεχαγιά, της μάντρας και των προϊόντων που παράγονται, καθώς και  το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν μέσα σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πλαίσιο. Θα  παρουσιαστεί επίσης δρώμενο για τη μουσικοχορευτική παράδοση της Λήμνου και θα κάνουμε  μια συζήτηση για το παραδοσιακό Λημνιακό ιδίωμα. 

Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο 

Ανεμόεσσα 

Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου 

Places & Traces

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!