ΛΗΜΝΟΣ

Όλγα Ιμβριώτη….η Λημνιά που σαρώνει τα μετάλλια στις πισίνες!

post-img

Ποιά είναι η Όλγα Ιμβριώτη.

Από την πρώτη επαφή της με την θάλασσα στην Λήμνο έγινε αντιληπτό ότι επικοινωνούσε με το νερό.

Ποτέ δεν χρειάστηκε μπρατσάκια ή σωσίβιο, ακόμη και όταν δεν γνώριζε κολύμπι, καθώς αυτά την εμπόδιζαν στο να κινείται μέσα στο νερό όπως αυτή επιθυμούσε.

Σε ηλικία 6 χρονών μπαίνει για πρώτη φορά στην πισίνα και έρχεται σε επαφή με την καλλιτεχνική κολύμβηση. Παράλληλα βέβαια μαθαίνει και κολύμπι. Στους πρώτους πανελλήνιους αγώνες που λαμβάνει μέρος με την ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης , σε προαγωνιστικό επίπεδο λόγω ηλικίας, η τετράδα που αγωνίζεται καταλαμβάνει την 1η θέση. Και την επόμενη χρονιά και πάλι στην ίδια κατηγορία η οποία ορίζεται από την ΚΟΕ ως αγωνιστικές τετράδες, η τετράδα με την οποία συμμετέχει λαμβάνει την 2η θέση.

Κατά την διάρκεια της επόμενης κατηγορίας στην οποία συμμετέχουν αθλήτριες ηλικίας 9-12, η επίδοσή της στα τεχνικά στοιχεία που ορίζονται ως φιγούρες είναι εξαρχής αξιοσημείωτη. Στους πανελλήνιους αγώνες που διεξάγονται στην Βουλιαγμένη το καλοκαίρι του 2018, η Όλγα καταλαμβάνει την 5η θέση στις φιγούρες και την 8η στο αγώνισμα « Ελεύθερου Σόλο».

Στην επόμενη κατηγορία ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’ η οποία περιλαμβάνει αθλήτριες ηλικιών 13-15 (γυμνασίου), η Όλγα Ιμβριώτη με την συναθλήτριά της Ισμήνη Βουρκούδη, κατακτούν το Χάλκινο Μετάλλιο λαμβάνοντας την 3η θέση στο αγώνισμα του Ντουέτου κατά την διάρκεια των πανελλήνιων αγώνων που διεξάγονται στο Οκτώβριο του 2021 στη Λάρισα.

Και έκτοτε αρχίζει και η διαδρομή της στην Εθνική Ομάδα Κορασίδων Α’ ή COMEN, καθώς επιλέχθηκε ως μία από τις αθλήτριες που θα την απαρτίζουν. Οι προπονήσεις συχνές, με μηνιαίες παρουσίες στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμαστούν για το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Παράλληλα βέβαια με τις υποχρεώσεις του σχολείου και των ξένων γλωσσών.

Και έρχεται η στιγμή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μονσώ-λε-Μιν της Γαλλίας.

3η Θέση στο COMBO και 4η στο ΟΜΑΔΙΚΟ. Παράλληλα όλες οι αθλήτριες  που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα αξιολογούνται και  μέσω των φιγούρων. Εδώ η Όλγα καταλαμβάνει την 1η θέση στην Εθνική Ομάδα Κορασίδων Α’ και την 10η θέση στην Ευρώπη, μία θέση στην οποία η Ελλάδα είχε περίπου μία δεκαετία να βρεθεί.

Αυτό το αποτέλεσμα βέβαια είναι προσπάθεια ετών. Προσπάθεια που έρχεται να συμπορευθεί με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μιας μαθήτριας που αντιμετωπίζει με συνέπεια και υπευθυνότητα την μάθηση. Και μάλιστα σε ένα άθλημα που θεωρείται από τα δυσκολότερα καθώς πρέπει να συνδυάζει πληθώρα ικανοτήτων/δυνατοτήτων παράλληλα με υπομονή και επιμονή. Και όπως ανέφερε και η προπονήτρια της Αμερικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Καλλιτεχνική Κολύμβηση δεν είναι ένα απλό σπορ, είναι ένα extreme sport!

Πολλά Συγχαρητήρια!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!