Ο Χρήστος Κελλάρης, με τις συχνές δημόσιες τοποθετήσεις του, αυτή τη φορά καταπιάνεται με το Γυμνάσιο Μύρινας, με μια “σκληρή” ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Λήμνου και όχι μόνο…

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΗΜΝΟΥ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ  (Χρήστος Κελλάρης).

Με ένα σεισμό του 2014 στο κτίριο του Γυμνασίου Λήμνου δημιουργήθηκαν μικρές ζημιές με αποτέλεσμα το Γυμνάσιο να κλείσει.

Δεν φρόντισε όμως ο Δήμαρχος να βρει μια λύση. Από τότε έχουμε τον μεγάλο πονοκέφαλο να μεταφέρεται αυτό το πρόβλημα από τον ένα χρόνο στον άλλο χωρίς να γίνεται τίποτα.
Απορίας Άξιον είναι πως τα κατάφερε να μεταφέρει τις ευθύνες σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες με σκοπό τις άσκοπες καθυστερήσεις.
Για όσους δεν γνωρίζουν το Γυμνάσιο είναι ένα νεοκλασικό κτίριο το στολίδι όχι μόνον της Μύρινας αλλά και όλης της Λήμνου, που βρίσκεται στη θέση του Ρωμέϊκου Γιαλού.
Ανεγέρθηκε με δαπάνες του ΠΑΛΛΗΜΝΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ και δωρεές των πλουσίων ομογενών μας από την Αίγυπτο Γ.Σαρρή και αδελφών Τριαντάφυλλου Στράφτη. 
Άρχισε η κατασκευή του το 1925 και το 1928 ήταν έτοιμο να υποδεχθή τους πρώτους μαθητές.
Από τότε μέχρι τα τέλη του 1960 ήταν το μοναδικό Πνευματικό Ίδρυμα όλης της Λήμνου.
Από τα πιο απομακρυσμένα χωριά και μάλιστα της Ανατολικής Λήμνου, όσοι είχαν όρεξη και όχι μόνον, και τα μέσα για μάθηση, τέλειωναν τις σπουδές τους και αρκετοί συνέχιζαν για τα ανώτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Γενιές και γενιές που μεγάλωσαν αφομοίωσαν αυτή την πνευματική τροφή από το Γυμνάσιο της Λήμνου.
Σήμερα εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να υπενθυμίσω στον Αγαπητό Δήμαρχο πως η αδιαφορία του αυτή είναι ένα διαρκές έγκλημα, και ένα δυνατό κτύπημα και στην καρδιά μας και στην ψυχή μας. Τα 8 χρόνια αδράνειας είναι πάρα πολλά .             
Κάνω έκκληση στο Μητροπολίτη της Λήμνου που είναι ο Πνευματικός μας Πατέρας να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί. Γνωρίζω πως δεν έχει καμιά αρμοδιότητα, αλλά με το κύρος που έχει επιβάλλεται να επέμβει.
Είναι χρέος του και υποχρέωσις απέναντι στους Λημνιούς αδελφούς.
Ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση πρώτα- πρώτα να ζητήσει μιά μεγάλη συγνώμη, για την μεγάλη καθυστέρηση που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια.
Για να καθαρίσει το όνομά του, έχει μπροστά του ένα ολόκληρο χρόνο να φροντίσει άμεσα ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕΛΈΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΥΧΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ.
Η θητεία του λήγει την 6-10-2023. Εαν δεν κάνει τίποτα τότε ο ίδιος όχι μόνον θα ασελγήσει απέναντι από την μνήμη των κτητόρων, αλλά δεν θα τιμήσει ούτε τους ψηφοφόρους του που τον τίμησαν με την ψήφο τους.
Τα 8 χρόνια θα γίνουν 9 και θα φύγει ως ο χειρότερος Δήμαρχος που πέρασε από την Λήμνο μας.
                                   
Χρήστος Κελλάρης
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
Λήμνος report
Εφημερίδα ΛΗΜΝΟΣ
Μηρόπολης Λήμνου
Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Πολιτικό Κόμμα

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ