ΛΗΜΝΟΣ

33 Τουρκικές προκλήσεις και 4 εμπλοκές πάνω από το Αιγαίο

post-img

Έντονη ήταν η προκλητικότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σήμερα Παρασκευή – Πάνω από το Αιγαίο πέταξαν F-16, 3 αντικατασκοπευτικά CN-235, 12 ελικόπτερα και 1 μη επανδρωμένο αεροσκάφος 

Σε μπαράζ προκλήσεων πάνω από το Αιγαίο προχώρησαν οι δυνάμεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου 2022.

Ειδικότερα, πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο έγιναν 21 παραβάσεις, 13 παραβιάσεις, εκ των οποίων οι 8 από μαχητικά αεροσκάφη και 5 από ελικόπτερα, ενώ σημειώθηκαν και 4 εμπλοκές.

Οι προκλητικές ενέργειες έγιναν συνολικά από 33 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα έξι ήταν οπλισμένα. Ειδικότερα, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν 8 F-16 σε σχηματισμούς των δύο και των τριών αεροσκαφών, 3 κατασκοπευτικά CN-235, 12 ελικόπτερα και 1 UAV.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!