ΑΠΟΨΕΙΣΛΗΜΝΟΣ

Το αύριο της Λήμνου…

post-img

Παρακολουθώντας διαχρονικά τις εξελίξεις στο Βόρεια Αιγαίο, κάποιος μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι το νησί έμεινε στο απυρόβλητο των διεθνών εξελίξεων, αλλά και προκλήσεων! Οι θέσεις αναφοράς των δυο συνθηκών τόσο της Λωζάνης, όσο και η συμπληρωματική του Monterey, εξασφάλισαν τον ρόλο της κυβέρνησης επάνω σε κεντρικά ζητήματα και έτσι οι τοπικοί εκλεγμένοι από εσάς άρχοντες είχαν μόνο ως κύριο ρόλο την καθημερινότητα του πολίτη!

Όμως η Αμερικανορωσικη διένεξη, που τέτοια είναι στην ουσία και όχι Ρωσοουκρανική, ανατρέπει συνολικά τα δεδομένα ισορροπίας στην περιοχή, κάτι που θα εξηγούσαν καλύτερα πολιτικοί και στρατιωτικοί εκπρόσωποι.

Ο ρόλος του νησιού αναβαθμίζεται και πάλι ως ο τελευταίος φιλοδυτικός πυλώνας πριν ή μετά την έξοδο των Στενών είναι το νησί της Λήμνου, όπου υπό νόμιμες διεθνείς προϋποθέσεις μπορεί να ελέγξει την περαιτέρω πορεία της ναυσιπλοΐας αν έτσι επιλέξει η κεντρική διοίκηση σε συνεννόηση με την ΕΕ.

Η εμπορευματική και πολεμική διακίνηση είναι ο βασικός λόγος κατάληψης της Ανατολικής Ουκρανίας από τον Ρωσικό παράγοντα και θα αποτελέσει μονόδρομο στο άμεσο μέλλον με την Τουρκία να έχει θέσει τα πόδια της σε δύο βάρκες, που για να το διασφαλίσει ζητά επιτακτικά μέσα από ψεύδη διεθνή προπαγάνδα την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση των νήσων, όπου φυσικά αν δεν γνώριζε το αξιόμαχο των Ελληνικών και σύντομα Ευρωπαϊκών δυνάμεων δεν θα το έπραττε! Με εξέγερση τα UAV τύπου Bayraktar, δεν έχει τίποτα άλλο να επιδείξει αλλιώς θα έπραττε και ανάλογα μιας και έχει αποδείξει ότι δεν σέβεται απολύτως καμία συνθήκη όπως στην περίπτωση της Μεγαλονήσου.

Όλα τα παραπάνω συγκλίνουν στο γεγονός του νέου αναβαθμισμένου ρόλου των τοπικών αρχόντων, όπου σε συνεννόηση με την κεντρική πολιτική σκηνή μπορούν να λειτουργήσουν ως το συμπληρωματικό μακρύ χέρι στην προάσπιση των Εθνικών, αλλά κυρίως Ευρωπαϊκών συμφερόντων.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, έχει ξεκινήσει άτυπα η προεκλογική προετοιμασία για την ανάδειξη εκείνων που θα αναλάβουν τον αναβαθμισμένο αυτό ρόλο ή τυχόν προκλήσεις που θα απορρέουν από αυτούς!

Πολλά ονόματα θα παρελάσουν ως ενδιαφερόμενα, αλλά στην τελική κούρσα θα είναι ελάχιστα κυρίως λόγο της έλλειψης ενδιαφερομένων να στελεχώσουν τους συνδυασμούς, κάτι που είδαμε σε προηγούμενες αναμετρήσεις.

Μέχρι στιγμής οι διεκδικητές φαίνονται να είναι τρεις με νικηφόρα προοπτική προς τον Δημαρχιακό θώκο, που επίσης θα έχει πιο αναβαθμισμένο ρόλο μετά τις συγχωνεύσεις των τελευταίων ετών. Οι λεπτομερείς αναλύσεις ονομάτων και συνδυασμών όμως ανήκουν αποκλειστικά στην διεύθυνση και συντακτική ομάδα του ιστότοπου που φιλοξενεί το παρόν άρθρο!

Σε επίπεδο περιφέρειας και μέχρι τις σημερινές υποψηφιότητες δεν φαίνεται να υπάρχει σε επίπεδο κομμάτων η δυνατότητα συμφωνίας με κάποιο πρόσωπο που θα σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον δηλωμένα ανεξάρτητο, κο Μουτζούρη.

Έτσι, ο κάθε πολίτης που σέβεται τον τόπο και τον εαυτό του, πρέπει πολύ προσεκτικά να επιλέξει με ποιον/ποια θα συνταχθεί και όχι βασικό κριτήριο να είναι η αναγνωρισιμότητα των προσώπων. Πρέπει να εξετάσει πολλά άλλα στοιχεία πριν καταλήξει στην τελική επιλογή. Στοιχεία όπως διαχρονικές συμπεριφορές, ουσιαστικές προσφορές στο δημόσιο καλό, διάθεση συνεργασίας και συνέργειας αλλά και αν έβαζε το τοπικό συμφέρον επάνω από το κομματικό!

Καλή επιτυχία κυρίως στο Αρχιπέλαγος σε όλους εμάς που το σεβόμαστε, το εκτιμάται και το αγαπάμε, ώστε να παραμείνει και να αναπτυχθεί ως μια Ευρωπαϊκή θάλασσα ειρήνης, συνεργασίας και πολιτισμού! Περισσότερα ίσως έχουμε την ευκαιρία να διερευνήσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες εμβόλιμα και σποραδικά στο Ράδιο Αλφα 96!

Πάνος Τσινόπουλος
Ms in Marketing
Σύμβουλος επικοινωνίας και marketing.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!