Ο Τομέας Μηχανολογίας του ΕΠΑΛ Μούδρου, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πραγματοποίησε μία σειρά από διδακτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις και φορείς του νησιού μας με στόχο οι μαθητές να διευρύνουν τον επαγγελματικό τους ορίζοντα, να εξοικειωθούν με το πραγματικό εργασιακό περιβάλλον του τομέα τους και να αποκτήσουν γνώσεις για τεχνικές διαδικασίες και μηχανήματα τα οποία δεν μπορούν να δουν στο σχολείο.

 

Οι μαθητές του Τομέα Μηχανολογίας του ΕΠΑΛ Μούδρου στην Β τάξη παρακολουθούν μαθήματα  Θερμοδυναμικής, Μηχανικής – Αντοχής Υλικών, Σχεδιασμού και Στοιχείων Μηχανών, Εργαστηρίων Μηχανολογικών Κατασκευών και Εφαρμογών, Βασικής Ηλεκτρολογίας και Εφαρμογών. Στη Γ τάξη μπορούν να εξειδικευθούν σε μία από τις ειδικότητες “Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών”, “Τεχνικός Οχημάτων” και “Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου”. Για όλες τις ειδικότητες λειτουργεί Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας όπου οι μαθητές πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και φορείς και αναβαθμίζουν το Πτυχίο τους.

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις και τους φορείς του νησιού μας που με προθυμία δέχτηκαν τους μαθητές μας στους εργασιακούς τους χώρους και μεταλαμπάδευσαν τις τεχνικές τους γνώσεις και τις εργασιακές εμπειρίες τους.

 

  1. Διδακτική επίσκεψη σε συνεργείο οχημάτων: Ευχαριστούμε τον Γεώργιο Μαυράκη, τεχνικό οχημάτων που διατηρεί συνεργείο στην Μύρινα, παλαιό απόφοιτο του σχολείου μας, ο οποίος ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους του συνεργείου του, ανέλυσε τις διαδικασίες επισκευής οχημάτων και επεξήγησε τη λειτουργία σύγχρονων συσκευών αυτοδιάγνωσης και ανάλυσης καυσαερίων που δεν έχουν δυνατότητα να δουν στο χώρο του σχολείου. Επίσης μετέφερε στους μαθητές την εμπειρία του από την εξέλιξη του επαγγέλματος του τεχνικού οχημάτων και τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσει και να καλλιεργήσει ένας αποτελεσματικός επαγγελματίας του χώρου.

 

  1. Διδακτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Μύρινας: Ευχαριστούμε τον Δήμο Λήμνου και τον υπεύθυνο διαχείρισης Στέλιο Μιχαήλ, τεχνολόγο Ηλεκτρολόγο, για την ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των λυμάτων, την συλλογή, επεξεργασία και απόρριψή τους, την ξενάγηση στον χώρο των εγκαταστάσεων και την επεξήγηση της λειτουργίας των μηχανημάτων. Παράλληλα ευαισθητοποίησε τους μαθητές για την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος και ανέφερε τις δυνατότητες και προοπτικές της αγοράς εργασίας για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

 

  1. Διδακτική επίσκεψη στο Αγροτικό Συνεταιρισμό Λήμνου “Η Ένωση”: Ευχαριστούμε τον Διευθυντή Δημήτριο Κράσσο και τον μηχανολόγο Χρήστο Τσαλίκη που ξενάγησε τους μαθητές στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις του οινοποιείου, επεξήγησε τη λειτουργία τους, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και ενημέρωσε τους μαθητές για την φύση της εργασίας των μηχανολόγων, τα μέτρα και τους κανόνες ασφαλείας που εφαρμόζουν.

Ο Διευθυντής

Χαράλαμπος Πορφύρης

 

Οι εκπαιδευτικοί: Γρηγορίου Δημήτριος, Μουστάκας Σταμάτιος, Νικολιδάκη Στέλλα, Τόκη Χριστίνα

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ