Την Πέμπτη 10/3/22 στο σχολείο ΓΕΛ Μούδρο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σεμινάριο διάρκειας δύο διδακτικών ωρών, με τίτλο “Γνωριμία με τη Δημιουργική Γραφή”. Υπεύθυνη υλοποίησης ήταν η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, κ. Δήμητρα Χριστοφορίδου, η οποία προσκάλεσε τον συγγραφέα, κ. Γιάννη Κατσιγιάννη στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση “δημιουργικής γραφής”. Κατά την διάρκειά του, οι μαθητές διδάχθηκαν τι είναι η Δημιουργική Γραφή και ποια είδη περιλαμβάνει, άκουσαν «μικρά μυστικά» που αφορούν τους συγγραφείς και τις τεχνικές τους, και επιχειρήθηκε να δοθεί μία απάντηση στα ερωτήματα τι είναι η έμπνευση και πότε μας επισκέπτεται. Στη συνέχεια, παίρνοντας ερεθίσματα από εικαστικά έργα και λέξεις, έγραψαν το δικό τους μικρό κείμενο. Μέσα από την παραπάνω διαδικασία, ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με αυτό που ονομάζουμε Δημιουργικό Γράψιμο, προσεγγίζοντας συνάμα την λογοτεχνία με έναν διαφορετικό – και γιατί όχι! – πιο συναρπαστικό τρόπο. Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες του όλου εγχειρήματος, ξεπεράστηκαν με χιούμορ και η συνάντηση έκλεισε με ανάγνωση των δημιουργημάτων των μαθητών και σύντομη συζήτηση γύρω από αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, η σύγχρονη τεχνολογία επέτρεψε μία διάδραση η οποία κάτω από άλλες συνθήκες, θα φάνταζε αδύνατη.

Ο Γιάννης Κατσιγιάννης γεννήθηκε στις Η.Π.Α. το 1971. Σήμερα ζει μόνιμα και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Η σχέση του με το γράψιμο, ξεκινάει από τη τρυφερή του ηλικία. Το 1992 εξέδωσε την «Οδό Ονείρων», μια συλλογή διηγημάτων και ποιημάτων.

Το 1996 απέσπασε τον Α’ έπαινο από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών για το διήγημα του «Το δικό μου Παρίσι», σε πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας.

Το 2004 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρή Μίλητος το βιβλίο του «Για ένα χαμόγελο», το οποίο ανήκει στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας.

Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε διάφορα περιοδικά όπως και στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος.

Το 2012 ολοκλήρωσε στη Φλώρινα το μεταπτυχιακό του στη Δημιουργική Γραφή, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας με την ταινία «Μολών Φραπέ», της οποίας σκηνοθέτησε κι έγραψε το σενάριο.

Τον Απρίλιο του 2016 το παιδικό θεατρικό του έργο με τίτλο “Ο Σούπερ Φιστίκης Ενάντια στο Τεράστιο Παγωτό Χωνάκι”, ανέβηκε στο θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη.

Διηγήματα, ποιήματα και άρθρα του, έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε ποικίλα έντυπα και εφημερίδες.

Ο συγγραφέας δήλωσε στο τέλος της διαδικτυακής συνάντησης: “Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, τους μαθητές και την καθηγήτρια Δήμητρα Χριστοφορίδου που με κάλεσε, για την ευκαιρία που μου έδωσαν, να μιλήσω για κάτι που αγαπώ, που με συντροφεύει και το ακολουθώ, και δεν είναι άλλο από την Δημιουργική Γραφή”.

 

Ο Διευθυντής,
Καραγιάννης Στυλιανός

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ