ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΛΗΜΝΟΣ

Ολοταχώς για επανεκλογή Κώστα Μουτζούρη στην Περιφέρεια ΒΑ. Αδύναμη η πιθανή υποψηφιότητα Αλκιβιάδη Στεφάνη….

post-img

Αν και είμαστε στο μέσο της θητείας τα σενάρια για τις Περιφερειακές εκλογές του 2023 έχουν αρχίσει να προβληματίζουν την κυβερνητική παράταξη που ήδη μετρά δυνάμεις και αντιδράσεις  μέσα από σχετικά δημοσιεύματα   για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Από την άλλη στο περιβάλλον του Κώστα Μουτζούρη «τρίβουν τα χέρια τους» σε πιθανή υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφάνη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

 Συμφωνά με το περιβάλλον του Κώστα Μουτζούρη η πιθανή υποστήριξη  από το  Κυβερνών κόμμα  της  υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού που τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται  στα ΜΜΕ,  είναι μια εντελώς αδύναμη επιλογή  που δεν ανησυχεί τον νυν Περιφερειάρχη ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έχει  μονοπωλήσει τόσο το «παραγωγικό» όσο και το επικοινωνιακό κομμάτι της ΠΒΑ.

Ο Κώστας Μουτζούρης με σχέδιο πρόγραμμα και συνέπεια στις προεκλογικές του δεσμεύσεις  χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου, όπως πριν λίγους μήνες κατέδειξε και δημοσκόπηση, ενώ  έχει καταφέρει να «αλώσει» και το αντιπολιτευτικό στρατόπεδο με τα κορυφαία στελέχη της κ. Καλόγηρου( νυν Γ. Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) να προσχωρούν ο ένας μετά τον άλλον στο «ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» του Περιφερειάρχη και μάλιστα αρκετοί από αυτούς να αναλαμβάνουν και θέσεις Αντιπεριφερειαρχών.

Παράλληλά ο Κώστας Μουτζούρης οργώνει στην κυριολεξία τα νησιά της Περιφέρειας του από χωριό σε χωριό με την δημοτικότητά του να εκτοξεύεται το τελευταίο εξάμηνο παρ όλο που είναι γνωστό ότι τα «κεντρικά» ΜΜΕ δεν τον «παίζουν» για τους γνωστούς λόγους….

Το μεταναστευτικό …..

Οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου και κυρίως των νησιών που επλήγησαν από το μεταναστευτικό δεν ξεχνούν ότι ο Κώστας Μουτζούρης όχι μόνο υποστήριξε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις επί του θέματος αλλά αγωνίστηκε σθεναρά για την απομάκρυνση των μεταναστών από τα νησιά βλέποντας το να γίνεται πραγματικότητα σιγά- σιγά  και αυτό είναι το τίμημα που πληρώνει για τις «κακές σχέσεις»  του με το Μαξίμου. Κράτησε και υποστηρίζει μέχρι και σήμερα την δήλωσή του …. «ούτε μισό βήμα πίσω ….για το μεταναστευτικό».

 

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής…και  η Νέα Δημοκρατία…

Σπαζοκεφαλία  παραμένει για την Ν.Δ. η υποστήριξη υποψηφίου στην Π.Β.Αιγαιου  για πολλούς λόγους. Τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι εκτός από την εντοπιότητα φαίνεται ότι δεν μπορούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω ενώ μια δεύτερη ήττα στην  εκλογική Περιφέρεια  του βορείου Αιγαίου θα είναι πλήγμα γοήτρου για το κυβερνών κόμμα.

Ο δε Αλκιβιάδης Στεφανής είναι παντελώς άγνωστος σε όλο το Βόρειο Αιγαίο και οι όποιες επαφές του με τα νησιά   περιορίζονται σε κάποιες ώρες εθιμοτυπικών  επισκέψεων  είτε με την στρατιωτική στολή είτε με το κουστούμι του υφυπουργού Αμύνης.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής ως  απόστρατος αξιωματικός αλλά και ως υφυπουργός Αμύνης ήταν ευθυγραμμισμένος με τις κυβερνητικές θέσεις στο μεταναστευτικό ενώ οι επαφές του με τους κατοίκους των νησιών είναι αδιάφορες έως ανύπαρκτες….

Είναι γνωστό ότι ο πρώην υφυπουργός έλκει την καταγωγή του από την Αγιάσο της Μυτιλήνης, αλλά είναι αστείο να πιστεύουν στην Ν.Δ ότι αυτό θα δώσει την πρωτιά στις προσεχείς εκλογές…

Όπως  μας έλεγε συνεργάτης του  νυν Περιφερειάρχη  «…..  η Ν.Δ όχι μόνο θα είναι δύσκολο να συγκεντρώσει υποψηφίους για να γεμίσει τα ψηφοδέλτια της σ όλα τα νησιά με αντίπαλο τον Μουτζούρη ..αλλά θα είναι  δύσκολο να βρει  και  υποψήφιο για επικεφαλή»!

Η Καλογήρου και ο  Χριστόφας …….

Στις προηγούμενες εκλογές ο Κώστας Μουτζούρης πέρασε μέσα από πραγματικές συμπλιγάδες για να κατακτήσει την κορυφή. Όχι μόνο κέρδισε την νυν Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου  που υποστήριξε σθεναρά η Ν.Δ λίγο πριν έρθει στην εξουσία, αλλά και τον Παναγιώτη Χριστόφα που υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ πέτυχε ποσοστά που δύσκολά  θα ξαναδεί το κόμμα στην Περιφέρεια και που οφείλονται κυρίως  στην προσωπικότητα του υποψηφίου που σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης του Κώστα Μουτζούρη και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι σε  καμία περίπτωση «απέναντι» ακόμα και αν δεν επιλέξει να είναι στο ίδιο στρατόπεδο…..

Εν κατακλείδι η όποια υποψηφιότητα από όποιο πολιτικό χώρο στην παρούσα χρονική στιγμή φαίνεται να είναι χαμένη εκ προοιμίου και δύσκολα με τις παρούσες συνθήκες θα βρεθεί αντίπαλος για τον Κώστα Μουτζούρη που οδεύει ολοταχώς για επανεκλογή….

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!