Η διαδρομή της πανδημίας στην Λήμνο μέχρι στιγμής, θα μπορούσε κάποιος με ασφάλεια να ισχυριστεί ότι είχε μια ικανοποιητικά διαχειρίσιμη πορεία!

Η Δημόσια  στήριξη του νοσοκομείου  με προσφορές  ιδιωτών  στην αρχή της  πανδημίας  αναδεικνύοντας την σοβαρότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης  μαζί με την συνεχή και υπεύθυνη ενημέρωση από τις τοπικές  υγειονομικές υπηρεσίες, την Περιφέρεια, τον Δήμο αλλά και συνολικά από τους  ιδιώτες γιατρούς, μάλλον λειτούργησαν  ευεργετικά αναδεικνύοντας και την ατομική ευθύνη του καθενός   δημιούργώντας  ένα κλίμα ασφάλειας  στον πληθυσμό .

Οι δείκτες των κρουσμάτων δεν έφτασαν στο κόκκινο και οι εμπλεκόμενοι στο κεφάλαιο υγεία δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής να φτάσουν στα όρια των αντοχών τους.

 Όμως τα πράγματα άλλαξαν .Τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Λήμνο καταγράφονται  καθημερινά αρνητικά ρεκόρ και η αύξηση των δηλωμένων  επιμολύνσεων  έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ήδη σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές  έχουμε 89 ενεργά κρούσματα και  όλοι μας δηλώνουμε  θορυβημένοι.

Το μέχρι σήμερα αίσθημα ασφάλεια  στην κοινωνία της Λήμνου  έχει αρχίσει να κλονίζεται με τις αρχές του τόπου να ανησυχούν ιδιαίτερα.

Η λανθασμένη εντύπωση ότι οι εμβολιασμένοι είναι “άτρωτοι”, τα “κενά” στους ελέγχους όπως αποδεικνύεται πανελλαδικά, η  καθημερινή επιβάρυνση των νοσοκομείων αναφοράς, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες δυνατότητες του Nοσοκομείου μας να προσφέρει στους ασθενείς του κορωναϊου έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία.

Έκδηλη ανησυχία καταγράφεται και στους επαγγελματίες του νησιού, με τους τζίρους να καταγράφουν ζημίες που αποδίδεται στην μειωμένη κίνηση λόγω του φόβου για την εξάπλωση του ιού .

 Έντονη  και η φημολογία για κρούσματα που παρά τις συστάσεις κυκλοφορούν ελεύθερα, όπως επίσης και για άλλα που νοσούν μεν, άλλα δεν προσέρχονται να δηλωθούν, είτε γιατί είναι εμβολιασμένοι και δεν ανιχνεύονται ή γιατί πρόκειται για παιδιά και τα περισσότερα είναι ασυμπτωματικά.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για όλους μας. Κυρίως  για να διατηρήσουμε το επίπεδο των κρουσμάτων όσο χαμηλότερα γίνεται μια και οι επόμενες βδομάδες θα είναι δύσκολες όπως καταγράφεται από δημόσιες τοποθετήσεις ειδικών. Μην ξεχνάτε ότι το τοπικό σύστημα υγείας όσο και να έχει την καλή διάθεση να βοηθήσει έχει συγκεκριμένες δυνατότητες….

Προσοχή από όλους μας!

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ