Η ισορροπημένη παιδική διατροφή αν και αποτελεί προτεραιότητα για τους περισσότερους γονείς, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ιδιαίτερα πολύπλοκο ζήτημα για πολλές οικογένειες.

 

Για τον σκοπό αυτό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λήμνου και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός  Μαθαίνω Διατροφή ανέλαβαν την πρωτοβουλία να υλοποιήσουν το πρόγραμμα «Littlespoons» και στο νησί μας.

 

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας μέσω της εκπαίδευσης με προτεραιότητα τη διαμόρφωση υγιούς σχέση με την τροφή και την άσκηση για τα παιδιά μας, τους αυριανούς ενήλικες.

Το πρόγραμμα προσφέρει:

 

  • για τα παιδιά, ειδικά διαμορφωμένες εκπαιδευτικές δράσεις ανάλογα με την ηλικία τους. Οι εκπαιδευτικές δράσεις έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που να υποστηρίζει τη διαμόρφωση ισορροπημένης σχέση με την τροφή και το σώμα.
  • για τους γονείς, πρόσβαση στην πλατφόρμα e-learning mathainodiatrofi.org. Εκεί οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα βίντεο που αφορούν στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, το σχεδιασμό Μεσογειακών γευμάτων, τα επεξεργασμένα τρόφιμα αλλά και τις αρχές διατροφικής διαπαιδαγώγησης. Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα όπως αποστείλουν τα στοιχεία τους στο email kepygeiaslimnou@gmail.com.
  • για τους εκπαιδευτικούς επιμόρφωση/ πιστοποίηση. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας e-learning του οργανισμού. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά βίντεο στον δικό τους χρόνου και με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης να συμπληρώσουν μια σύντομη ηλεκτρονική εξέταση η οποία θα πιστοποιήσει τις γνώσεις που απέκτησαν. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2254029111 Δευτέρα με Παρασκευή 08:00-12:00, Υπεύθυνη προγράμματος: Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here