Γράφει ο Αθανάσιος Φαναριώτης

Τελικά ακόμα ένα καλοκαίρι είναι στα πάνω του με πολύ τουρισμό διαψεύδοντας προβλέψεις και λόγια και μπράβο μας πάντα τέτοια πάντα εμπρός το νησί μας…… μόνο που…. Κάποια πράγματα ποτέ τελικά δεν πρόκειται να διορθωθούν όσες φόρες και να τα γράψει ο κάθε χρήστης του fb οπότε άπλα τα επαναλαμβάνει κουράζοντας πιθανών για ακόμα μια φορά μόνο και μόνο για να πει σε μια δεδομένη στιγμή εγώ σας τα είπα.

Από μέρους μας σαν ντόπιοι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λίγο αν θέλουμε αρπαχτές η μόνιμο τουρισμό κάθε καλοκαίρι αυτό είναι η βασική αρχή.  Ερχόμενος με το καράβι προς τα εδώ μιλούσα με τουρίστες που ήρθαν οι οποίοι ναι μεν εκθείασαν το νησί αλλά τα παράπονα για κάποια  ξενοδοχεία!!! πίκρα μεγάλη, τιμές απρόσιτες για Λήμνο που η ανάγκη της απόδρασης τους έφερε εδώ πέρα 100-115- 120 ευρώ την βραδιά με πρωινό (προφανώς από την κουβά με εξωτικά φρούτα) την ώρα που αλλά νησιά πιθανών πιο τουριστικά χτυπάμε τις ίδιες τιμές και  πιο κάτω .

Αν όμως του χρόνου πρώτα ο θεός ανοίξει ο τουρισμός και μακάρι να έχουμε διπλάσιο τουρισμό μη τρομάξουμε αν πάει πιο πολύς κόσμος αλλού πάρα εδώ και καταντήσουμε η τελευταία υστάτη λύση.

Εστιατόρια κάποια οπού το κεφάλι πάει από 25-35 ευρώ το άτομο άρα μια τριμελή οικογένεια  την έχει πατήσει πανηγυρικά, καφετερίες που κάποιες παραγγέλλεις καφέ  μάλλον έρχονται από Βραζιλία το χαρμάνι  γιατί αν θες με 2-3 γκαρσόνια και όλα τα τραπέζια γεμάτα να προλάβεις όλο αυτό το κόσμο ε ρε φιλέ έλεος (αναφέρω ακόμα και προσωπική εμπειρία 20-25 λεπτά για 2 καφέδες όντος Μύρινας την ώρα που έχω γυρίσει σε αλλά νησιά και ο χρόνος καφέ σε οργανωμένα καταστήματα καφετερίες δεν ξεπερνούσε τα 10 στην χειρότερη 15 λεπτά) δεν φταίνε σαφώς τα γκαρσόνια αυτό να το ξεκαθαρίσουμε αν φταίνε τότε που είναι ο ιδιοκτήτης να δει πως δουλεύουν και να δώσει κατευθύνσεις?

Έλεγχοι μηδαμινοί σε οδηγούς δίκυκλων και μη ,δηλαδή πρέπει να θρηνήσουμε θύματα υποχρεωτικά όπως πριν κάποια χρονιά με το τρακτέρ και το μηχανάκι  για να δούμε ότι τότε ξυπνά το όλο θέμα και ο μηχανισμός? Παράδειγμα να οδηγάς στην πλατειά ΚΤΕΛ να βλέπεις  μηχανάκι με διπλωμένη την πινακίδα κατά τρόπο να μην φαίνεται ο αριθμός και όταν από περιέργεια ρώτησα ρε παιδιά αυτό δεν απαγορεύετε? Η απάντηση ήταν σιγά μη σταματήσω και σιγά μη κάτσω να με πιάσουν άσε που δεν φαίνεται η πινακίδα κανονικά, αλήθεια σας λέω αυτά μου είπαν. Δίκυκλα που η εξάτμιση θυμίζει αυτοκίνητο αγώνων προσπεράσεις απίστευτες από αυτοκίνητα σε σημεία καρμανιόλες ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ να αναφέρω ότι το κινητό είναι αξεσουάρ του ενός χεριού κατά την οδήγηση δίκυκλων η οχημάτων αυτό δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να το αναλύσω είναι περιττό .Ποδήλατα που οι μικροί μας φίλοι δεν γνωρίζουν τα βασικά σήματα και πετάγονται από το πουθενά πρόσφατο παράδειγμα μπροστά μου στο φανάρι στο δημοτικό να είναι πράσινο από την απέναντι πλευρά να άρχετε όχημα και να κατεβαίνουν κάθετα τρεις πιτσιρικάδες του σκοτωμού με ποδήλατα, αν δεν φώναζα στο όχημα σταματά και να κάνω σήμα με το χέρι σίγουρα  ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΘΑ ΕΚΛΑΙΓΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ  και δεν θα έφταιγε καν ο οδηγός που πήγαινε κανονικά και γιατί δεν υπάρχει απόσταση να δεις τι άρχετε (είναι γωνία σπιτιού ) αλλά και γιατί δεν υπάρχουν οι βασικές γνώσεις οδήγησης στα παιδιά που υπάρχουν στο εξωτερικό στα σχολεία αλλά και  κανείς γονιός δεν έχει καταλάβει πχ ότι το κράνος και τα φωτά πορείας σε ποδήλατο είναι αναγκαίο και όχι αξεσουάρ (όπως και στις μηχανές ) και να μην το χοντρύνω και πω και επιγονατίδες .Γιατί ρε γονείς το κάνετε αυτό στα παιδιά σας δεν τα αγαπάτε?

Δεν είμαστε στο 1980 που είχε 10 αυτοκίνητα το νησί πως αφήνεις το παιδί σου χωρίς συμβουλές χωρίς εξοπλισμό ούτε καν να του πεις τα ποιο βασικά ποιο είναι το stop γιατί σταματάς ποιος έχει προτεραιότητα από ποια πλευρά πρέπει να είναι πάντα όταν κάνει ποδήλατο γιατί το κανείς αυτό?

Να τολμήσω να ξανά αναφέρω την οδήγηση υπερηλίκων χωρίς δίπλωμα με αγροτικά??? Μπα τσάμπα κόπος.

Αμ το άλλο το νέο σύστημα? Πετάμε τις μάσκες κάτω λες και ο οδοκαθαριστής είναι προσωπικό μας σκλαβάκι μετά όμως έχουμε την απαίτηση από τον τουρίστα να πράξει αλλιως,πχ πάμε το σκυλάκι μας βόλτα (αυτό ευτυχώς έχει κάπως διορθωθεί αλλά κάπως) κάνει την ανάγκη του και δεν μαζεύουμε τα κακά του άπλα προχώρημα γιατί νταξξξξ μωρέ κακά είναι και τι έγινε?

ΤΙ ΕΓΙΝΕ?? Σοβαρά τι έγινε?

Το να τα πατήσει κάποιος που θα πάει εκεί που τα έκανε το σκυλί σου κατά λάθος μη μου πεις ότι δεν σου πέρασε από το μυαλό αλλά μια ζωή είμαστε ωχαδερφισμός .

Έχουμε παραλίες που δεν ελέγχει κανείς και ευτυχώς κάποιες ομάδες τις καθαρίζουν και αυτό είναι τιμή τους μετά όμως παραπονιόμαστε για τα 2-3 δάση που πάνε τουρίστες μένουν και κάποιοι όχι όλοι αφήνουν εκεί τα σκουπίδια γιατί ο δήμος δεν έχει προνοήσει για κάδους που να καλύπτουν σαν ποσότητα και να αδειάζουν συνεχεία και γιατί κανείς ενώ υπάρχουν ταμπέλες απαγορεύετε το κάμπινγκ δεν μπήκε στο κόπο να του το εξηγήσει αυτό οπότε γιατί να πάνε σε οργανωμένο κάμπινγκ όταν μπορούν να είναι ελεύθεροι και ωραίοι αλώστε αυτός που έχει κάνει το οργανωμένο χώρο κάμπινγκ λεφτά έχει δε πα να κλείσει είπαμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα όχι η δική μας.

Παιδιά ας σοβαρευτούμε λίγο όχι πολύ αλλά λίγο γιατί αν κλάψουμε θα είναι αργά .

 Τουρίστες που ήρθαν από Πόλεις και νομίζουν ότι εδώ θα ξελαμπικάρουν τρέχοντας και αγνοώντας τους βασικούς κανόνες οδήγησης όπως προ είπα με κινητό στο χέρι (καθότι το ΒΤ κοστίζει πολλααα εκατομμύρια να το αγοράσεις),τουρίστες που πάνε ανάποδα μέσα από απαγορευτικό όχι γιατί δεν βλέπουν η χάθηκαν αλλά γιατί είδαν τον ντόπιο να πηγαίνει και λέει δεν πειράζει μπορώ να πάω και εγώ τότε αφού πάει αυτός , παρκαρίσματα απίστευτα και ο χώρος του γηπέδου ανεκμετάλλευτος εκεί γιατί εκεί είναι ο ναός της μπάλας Α Εθνικής Λήμνου που έχει πάρει και το πανευρωπαϊκό οπότε  το καλοκαίρι μας πειράζει να το κάνουμε παρκινγκ με την ώρα και να έχουν και κάποιοι δουλεία ντόπιοι και να βγάζει κάνα φράγκο και ο δήμος κατά τα αλλά μας φταίνε τα καταστήματα μετά που έχουν κόσμο και χορεύει και πάμε να τους γράψουμε ως ο νόμος προβλέπει και έτσι πρέπει αφού το προβλέπει σωστό η λάθος αλλά μετά την τρελή κατανάλωση αλκοόλ που τρέχουν σαν φόρμουλα 1 εκεί ….. ανύπαρκτος ο έλεγχος εφόσον πάνω κάτω ξέρω τι ώρα θα δω περιπολικό και που θα το δω μπροστά μου περίπου. Έλεγχος δεν είναι να γράψεις τον άλλο μόνο γιατί δεν έχει κράνος εντος πόλης αλλά εκτός που τρέχει ,πότε ήταν η τελευταία φορά που έφεραν στην Λήμνο ντεσιμπελομετρο??? ΠΟΤΕ  το ζήτησε κανείς? ΠΟΤΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΑΥΤΟ .

Φαντάσου να κοιμάσαι να είσαι γιατρός να περάνε οχήματα με υπερβολικό θόρυβο και να έχεις την επομένη μέρα εφημερία … ε δε θα ήθελα να τύχω σε αυτόν το γιατρό που θα είναι κουρασμένος να με εξετάσει ρε παιδιά δε θα θελα το γιατί άπλα σκεφτείτε το και το αντιλαμβανόμαστε όλοι μας το γιατί  οπότε ας μπει μια μικρή πετρά με σωστές βάσεις και σίγουρα αν μπει μελλοντικά όταν θα μιλανε για Λήμνο η απάντηση θα είναι πια Μύκονο ρεεε πάμε Λήμνο.

 

Να έχουμε όλοι μας ένα ασφαλές καλό μας καλοκαίρι.

 

Αθανάσιος Φαναριώτης

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ