Αναστάτωση, απογοήτευση, εκνευρισμό και μηνύσεις έφερε η σημερινή ακύρωση του δρομολογίου του Aqua Blue με προορισμό τον Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα

Το χρονικό και η κοροϊδία 

Το προγραμματισμένο σημερινό δρομολόγιο του πλοίου Aqua Blue με προορισμό τον Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο ήταν να αναχωρήσει από το Λαύριο στις 17:00, λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση του βγαίνει ενημέρωση διαδικτυακή, ότι “λόγω των πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών (δυσμενέστερων του δελτίου της ΕΜΥ ) το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΑQUA BLUE» δεν θα εκτελέσει το δρομολόγιο του από Λαύριο 17:00 και κατ΄επέκταση το αυριανό δρομολόγιο του από Καβάλα 16:00. Η εταιρεία θα επανέλθει με νεότερο δελτίο τύπου για την συνέχιση των δρομολογίων του”.

Ταξιδιώτες στο λιμάνι του Λαυρίου σε απόγνωση διότι δεν γνωρίζουν εάν θα ταξιδέψουν, περιμένοντας τι θα γίνει μιας και άλλα πλοία αναχωρούσαν κανονικά ,  καμία ενημέρωση από το πλήρωμα ή από τα μεγάφωνα του πλοίου όπως αναφέρουν επιβάτες στο limnosreport

Έντονες διαμαρτυρίες εξελίχθηκαν και σε πρακτορείο του Λαυρίου, ανάμεσα στους επιβαίνοντες ταξιδιώτες βρέθηκε και η επικεφαλής του δημοτικου συνδυασμού “”Νίκη για τη Λημνο” κ. Ελεονόρα Γεωργα η οποία εκπροσωπώντας και τους υπόλοιπους ταξιδιώτες προέβη σε έντονη διαμαρτυρία

Σχόλια ταξιδιωτών – τουριστών από το facebook του LimnosReport που μαρτυρούν το τι ακριβώς συνέβη (ΕΔΩ)   

Λίγο μετά τις 19:30 νέα ενημέρωση (διαδικτυακά και πάλι) όπου αναφέρει και αποδέχεται η εταιρεία ότι υπάρχει βλάβη και όχι απαγορευτικό λόγω καιρού…. “ότι  κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε δυσλειτουργία σε μία εκ των κυρίων μηχανών του πλοίου «ΑQUA BLUE» και γίνονται ενέργειες αποκατάστασης της λειτουργίας”.

Άμεση εντολή να κινηθούν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες έδωσε ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Άγγελος Βλάττας Λάμπρινος

Ο Δήμαρχος Λήμνου κατόπιν του περιστατικού ακύρωσης του δρομολογίου του πλοίου Aqua Blue,  με επιστολή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του τόσο για το ίδιο το περιστατικό, όσο και για την πρωτοφανή αδιαφορία του πλοιάρχου απέναντι στις συνεχόμενες κλήσεις του Δημάρχου στη γέφυρα του πλοίου, προκειμένου να ενημερωθεί.

Ο Δήμαρχος ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη για την άμεση επιθεώρηση του πλοίου από κλιμάκια του υπουργείου και την εξέταση του ιστορικού εκτέλεσης των δρομολογίων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψουν ανάλογα προβλήματα κατά τους τουριστικά κρίσιμους θερινούς μήνες, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει άμεση αντικατάσταση του πλοίου.

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης καλεί το Υπουργείο να επανεξετάσει με μεγαλύτερη προσοχή τα κριτήρια αξιολόγησης των εταιρειών που μετέχουν στους διαγωνισμούς ανάθεσης της εν λόγω υπηρεσίας, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλότητα στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους, όπως η πανδημία, αλλά και κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Βρισκόμαστε στην αρχή της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν και τα περιστατικά αυτά επιφέρουν πλήγμα στον τουρισμό μας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, αλλά και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού τόσο προς τους νησιώτες που μετακινούνται για τις υποθέσεις τους, όσο και προς τους επισκέπτες του νησιού μας, οι οποίοι ξεκινούν ή ολοκληρώνουν το ταξίδι τους με μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία, που μάλιστα δεν συνηθίζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

 

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here