Μετά την Βράβευση του ΓΕΛ Μούδρου στα BRAVO SCHOOLS 2021 έρχεται ακόμα μια διάκριση αυτή την φορά του Γυμνάσιου «Αργύριος Μοσχίδης» στο διαγωνισμό Bravo Schools του QualityΝet Foundation, όπως ενημερώνει η Διευθύντρια Παπαπαναγιώτου Μαρία

“Ο εξειδικευμένος Οργανισμός για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται, από το 1997, με στόχο την υποστήριξη ενός Βιώσιμου μέλλοντος, μέσω της δημιουργίας μιας Βιώσιμης Οικονομίας-Κοινωνίας που αναπτύσσεται με περιβαλλοντική ευαισθησία και κοινωνική συνοχή, ως ο κύριος μοχλός για την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής. Η πρωτοβουλία «Bravo Schools» στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Το Γυμνάσιο Μούδρου διακρίθηκε στον 7ο Παγκόσμιο Στόχο για φθηνή και καθαρή ενέργεια στα πλαίσια προστασίας του Περιβάλλοντος για το καινοτόμο πρόγραμμά του “Αλλάζουμε τη Λήμνο μας”, ένα υβριδικό σύστημα αξιοποίησης της ηλιακής και αιολικής ενέργειας για την τροφοδότηση τοπικών σταθμών πληροφόρησης και σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της δράσης οι κ. κ. Κυριακός Ζαννής, Μιχελακάκη Ειρήνη και Παπαπαναγιώτου Μαρία. Συνοδοιπόροι 8 μαθητές της Α Γυμνασίου, οι Τέλλιος Σωτήρης, Λεβογιάννης-Ερημάκης Γιώρης, Βαρίτης Μάρκος, Τσιμπουκάκη Δέσποινα, Ταρσή Ραφαηλία, Μπατσούλη Μελίνα, Σλαμπάκη Γεωργία, Σουκοβέλου Κωνσταντίνα.

 Tην εκδήλωση του Bravo Schools του Quality Net Foundation προλόγισαν η κ. Αστέρη Ντορέττα, Υπεύθυνη του Πιλοτικού Προγράμματος “Σχολεία Δεξιοτήτων” και η κ. Δηλαδή Βέτα, ΕΘνική Συντονίστρια του δικτύου Aspnet Schools.

Αισθανόμαστε περήφανοι που μετέχουμε ενεργά και στα δύο σημαντικά αυτά δίκτυα, καθώς το Γυμνάσιο Μούδρου ολοκληρώνει με επιτυχία την πιλοτική φάση του Εργαστηρίου δεξιοτήτων, που από την επόμενη σχολική χρονιά θα εφαρμοστεί σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας και ανήκει στα υπό ένταξη σχολεία του δικτύου της Aspnet της Unesco.”

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ