Ο Άφκος – Φάβα από το Κτήμα Παγώνια καλλιεργείτε στους Αγκαριώνες της Λήμνου με μοναδικά χαρακτηριστικά, που δε θα τα βρείτε σε καμία άλλη φάβα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε χονδρική σε εστιατόρια, ταβέρνες και παντοπωλεία είναι αγνός, βραστερός με ιδιαίτερη γεύση για ένα απολαυστικό πιάτο!

Ο πάππους Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου πάντα κρατούσε στο “κατώγι” του σπιτιού την πολύτιμη σπόρο-θήκη με της τοπικές ποικιλίες σπορών, αυτό έφτανε για να δημιουργηθεί το Κτήμα Παγώνια. Τα πρώτα 2 κιλά σπόρου της τοπικής ποικιλίας φάβας φυτεύτηκαν στη Λημνιά με το πρώτο στρέμμα να είναι γεγονός. Πλέων καλλιεργούνται ετησίως 13-15 συνολικά στερέματα Άφκου Λήμνου. Κοπιαστική καλλιέργεια μιας και ο θερισμός του φυτού γίνεται χειρωνακτικά με δρεπάνια και μόνο της πρωινές ώρες λόγο ευαισθησίας του φυτού όπου αν δεν έχει αρκετή υγρασία σπάει ο λοβός όπου είναι ο σπόρος και χύνετε στο εδάφους. Το αλώνισμα γίνετε πλέων με μηχανικές μεθόδους με αλωνιστική μηχανή. Το προϊόν καθαρίζετε ώστε να φύγουν τα ξένα σώματα , λιάζετε στον ήλιο να ξεραθεί και στέλνετε στην Αθήνα να επεξεργαστή και να είναι έτοιμο προς διάθεση.

 

Τηλ για παραγγελίες Ελένη Καλαϊτζη 6940747690

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here