Η  Ακαδημία του  Ήφαιστου Λήμνου ανακοίνωσε την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων: 

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί αθλητές,

η πανδημία της νόσου COVID-19 μας υποχρέωσε και φέτος, να χαθούμε και να απομακρυνθούμε από το άθλημα που αγαπάμε. Παρά ταύτα, και στη βάση των ανακοινώσεων της ελληνικής πολιτείας, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός επανεκκινεί τις δραστηριότητές του από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, όσον αφορά τα αθλήματα της Πετοσφαίρισης και της Καλαθοσφαίρισης.
Στο πλαίσιο αυτό και βάσει των αυστηρών οδηγιών του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο αθλητισμός επανεκκινεί βάσει συγκεγκριμένων αυστηρών πρωτοκόλλων. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν ΔΙα/Γ.Π.οικ. 28503/2021 – ΦΕΚ 1872/Β/8-5-2021, Κοινή Υπουργική Απόφαση, καθώς και τις διευκρινήσεις που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις 10 Μαΐου, η λειτουργία του ερασιτεχνικού αθλητισμού επιτρέπεται υπό συγκεγκριμένες αυστηρές προϋποθέσεις.
Ο Ήφαιστος Λήμνου και η Ακαδημία του, βάσει αυτών των οδηγιών ανακοινώνουν με χαρά την επανέναρξη της λειτουργίας και των υπόλοιπων τμημάτων της Ακαδημίας από την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021. Για την επίτευξη της επανέναρξης των προπονήσεων, η Ακαδημία έχει ήδη μεριμνήσει για την προμήθεια απολυμαντικού υλικού, καθώς και για την απολύμανση του κλειστού γυμναστηρίου. Για την επανέναρξη των προπονήσεων θα ακολουθηθεί η αυστηρή διαδικασία που προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ και την ΓΓΑ, με απόλυτη τυπικότητα και αυστηρότητα, δίχως καμία παρέκκλιση.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ, όλοι οι αθλητές οφείλουν κατά την είσοδό τους στο κλειστό γυμναστήριο να καταγράφουν τα στοιχεία τους στον Κατάλογο Εισερχομένων-Εξερχομένων που διατηρεί η εγκατάσταση, για ενδεχόμενη ιχνηλάτηση.
Επιπλέον, ισχύουν τα εξής για τους αθλητές βάση ηλικίας τα εξής:
  • οι αθλητές έως και 12 ετών (γεννηθέντες τα έτη 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016), οφείλουν να προσκομίζουν τη βεβαίωση διενέργειας και αποτελέσματος του δισεβδομαδιαίου self test στην προπόνηση, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως συμβαίνει και με το σχολείο. ΔΕΝ υπάρχει η ανάγκη διενέργειας επιπλέον τεστ, αρκεί η προσκόμιση του εγγράφου που προορίζεται και για το σχολείο.
  • οι αθλητές άπό 13 ετών και άνω (γεννηθέντες τα έτη 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008) οφείλουν να προσκομίζουν τη βεβαίωση διενέργειας και αποτελέσματος του δισεβδομαδιαίου self test στην προπόνηση, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως συμβαίνει και με το σχολείο. ΔΕΝ υπάρχει η ανάγκη διενέργειας επιπλέον self τεστ, αρκεί η προσκόμιση του εγγράφου που προορίζεται και για το σχολείο. Επιπλέον αυτού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια ενός rapid test κάθε 15 ημέρες για τη συμμετοχή στις προπονήσεις, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Το αποτέλεσμα πρέπει να προσκομίζεται στο γήπεδο και διατηρείται αρχείο αυτού ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για 4 μήνες, βάσει εντολών του ΕΟΔΥ.
  • Όλοι οι αθλητές και οι εργαζόμενοι, που ΔΕΝ υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικά self test είναι υποχρεωμένοι να κάνουν rapid test ΚΑΘΕ εβδομάδα.
Το πρόγραμμα προπονήσεων παραμένει όμοιο με αυτό του φθινοπώρου, και θα το βρείτε συνημμένο εδώ προς κάθε διευκόλυνσή σας.
Με ανυπομονησία να σας δούμε ξανά από κοντά,
Ακαδημία Ηφαίστου

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here