Οι άνθρωποι που δεν έχουν επισκεφτεί το όμορφο ελληνικό νησί της Λήμνου μπορεί να το θεωρήσουν μπουντρούμι λόγω του άνυδρου εδάφους του.

Αναδημοσίευση wcn.gr

Αυτό συνέβη μόνο επειδή δεν είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το μαγευτικό νησί.

Το όγδοο μεγάλο ελληνικό νησί της Λήμνου είναι ένα μαγικό μέρος.

Βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η Λήμνος διαθέτει μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, όμορφες παραλίες και την πιο νόστιμη τοπική λιχουδιά οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Εκτός από τις ηλιόλουστες παραλίες και το παγκοσμίου φήμης κρασί, το ελληνικό νησί της Λήμνου είναι η μόνη έρημος της Ευρώπης.

Αμμόλοφοι στη Λήμνο

Στα βόρεια της Λήμνου, στο Gomati, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν ένα μοναδικό και απροσδόκητο θέαμα – μια μικρή, αμμώδη έρημο.

Καλύπτει έκταση 7 στρεμμάτων ή 17 στρεμμάτων, βρίσκεται πολύ μακριά από πολλές από τις παραλίες του νησιού και μοιάζει με σκηνή από τη Μέση Ανατολή ή τη Βόρεια Αφρική και όχι το ελληνικό νησί.

Λόγω του ιδιαίτερα θυελλώδους κλίματος της Λήμνου, πολλοί αμμόλοφοι που βρίσκονται στην έρημο Gomati συνεχίζουν να αλλάζουν σχήμα ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου, όπως η έρημος της Σαχάρας.

Οι αμμόλοφοι, γνωστοί και ως “Pachis Ammutis”, είναι ένα από τα πιο μοναδικά αξιοθέατα του νησιού της Λήμνου, που δημιουργήθηκαν από τη φυσική διάβρωση που προκαλείται από ανέμους που πνέουν στον ωκεανό.

Έρημος της Λήμνου με μοναδικά λουλούδια και βότανα

Το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο και το τοπίο των αμμόλοφων με τα βαθιά μπλε χρώματα του Αιγαίου δημιουργεί μια αξέχαστη θέα.

Όσο εντυπωσιακό είναι, τα φυτά της περιοχής είναι συχνά όμορφα λευκά κρίνα, γνωστά και ως παγκρεατικά μύρα, ενώ φυτά φιλικά προς την άμμο, όπως ώχρα, θυμάρι, ελαιόδεντρα και άγρια ​​ελιές περιβάλλουν τους αμμόλοφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μοναδικότητα του τοπίου οδήγησε πολλούς κινηματογραφικούς και εμπορικούς σκηνοθέτες σε κινηματογραφικές σκηνές στη μικρή ελληνική έρημο.

 

ΠΗΓΗ wcn.gr

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here