ΛΗΜΝΟΣ

Πρόκριση για το ΓΕΛ Μούδρου στην Β φάση του διαγωνισμού «Νησιά Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης»

post-img

Νησιά-Φάροι βιώσιμης ανάπτυξης: Η συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Μούδρου στον διαγωνισμό «Νησιά Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης» κρίθηκε επιτυχής, η πρότασή του καινοτόμος και προκρίθηκε στη Β’ φάση του διαγωνισμού με βαθμολογία 83/100.

Το σχέδιο που προτείνεται για προβολή και ανάδειξη χώρων πολιτισμού και ιστορίας της Λήμνου, με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη έτυχε θερμής υποδοχής. Η προσπάθεια συνεχίζεται, με σκοπό να μην παραμείνει σχέδιο, αλλά να γίνει πράξη!

Coach: Κώστας Χασάπης

Υπεύθυνη-συντονίστρια: Θεοδώρα Λυμπέρη

Ομάδα εργασίας: Αποστολία Ειρήνη Λαγού

Χριστίνα Παππά

Νικολέττα Δήμου

Σταυρούλα Μαρία Στενού

Δήμητρα Άντων

Μαρία Κιουρανάκη

Ο διαγωνισµός αφορά στην ανάπτυξη καινοτόµων ιδεών για τον σχεδιασµό και υλοποίηση έργων τοπικής  βιώσιµης ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο. Οι µαθητές & µαθήτριες προτείνουν έργα και οι νικήτριες προτάσεις  υλοποιούνται µε την υποστήριξη του ∆ΑΦΝΗ σε συνεργασία µε την νησιωτική τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής τους.

Οι προτάσεις των µαθητών εµπνέονται από τους Στόχους της Βιώσιµης Ανάπτυξης των Ηνωµένων Εθνών και από τις αρχές και δεσµεύσεις της ∆ιακήρυξης της Πρωτοβουλίας «Έξυπνα Νησιά». Οι 17 στόχοι των Ηνωµένων Εθνών αποτελούν την «Ατζέντα 2030» σύµφωνα µε την οποία, έως το 2030 όλες οι χώρες θα πρέπει να έχουν υιοθετήσει τους στόχους βιώσιµης ανάπτυξης σε παγκόσµιο επίπεδο. Τα νησιά που έχουν υπογράψει τη ∆ιακήρυξη των «Έξυπνων Νησιών» δεσµεύονται να ακολουθήσουν ένα ολοκληρωµένο, κυκλικό και βιώσιµο µοντέλο ανάπτυξης των νησιών τους καθιστώντας τα καλά υποδείγµατα, ή αλλιώς «φάρους», βιώσιµης ανάπτυξης.

Ο διαγωνισμός σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το ΔΑΦΝΗ, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, ενώ έχει εγκριθεί από το  Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων).

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!