ΛΗΜΝΟΣ

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου Λήμνου και το Albert Park College Μελβούρνης τίμησαν τα 200 χρόνια από την επανάσταση!

post-img

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου Λήμνου με μεγάλη χαρά, τιμή και συγκίνηση συνδιοργάνωσε την Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης με το αδελφοποιημένο σχολείο Albert Park College της Μελβούρνης.

Η κ. Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τίμησε με την παρουσία της και τον ουσιαστικό της λόγο την εκδήλωση, δίνοντας έμφαση στη σημασία του Εορτασμού της Επανάστασης, αλλά και στην αξία της συνεργασίας με τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, εκφράζοντας την πηγαία συγκίνησή της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 


Η κ. Χριστίνα Δεσποτέρη, vice president του Lemnos Gallipoli Commemorative Committee και Sister cities Australia, εξήρε την ιδέα και την υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής, αλλά και τόνισε την όλη δράση και υποστήριξή της για την εδραίωση σταθερών δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας.

 

Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μούδρου, κ. Στυλιανός Καραγιάννης, στη σύντομη ομιλία του παρουσίασε τη σημασία του διπλού εορτασμού της 25ης Μαρτίου και έδωσε έμφαση στους στενούς δεσμούς του Ελληνισμού της Διασποράς με τη μητέρα Ελλάδα. 

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Eliza Lambert και Zoe Alexiades για το Albert Park College και Θεοδώρα Λυμπέρη για το Γενικό Λύκειο Μούδρου.

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου της Αυστραλίας παρουσίασαν – στα ελληνικά -ποιήματα για το 1821, ενώ οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Μούδρου, Αποστολία Λαγού, Κατερίνα Ρεπανιδά, Νικολέττα Δήμου και Σταυρούλα Μαρία Στενού παρουσίασαν σύντομες εργασίες τους για τον φιλελληνισμό, τις γυναίκες του 1821 και τα τραγούδια που ενέπνευσε η Επανάσταση του 1821.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/-τριες των δύο σχολείων.


Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!