Στον Ιστορικό Μούδρο θα γίνει φέτος ο Εορτασμός των 200 χρόνων της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 λόγω μέτρων covid με λιγοστούς παρευρισκομένους σύμφωνα με τα μέτρα και στην δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, αλλά και στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, όπως αναφέρει το πρόγραμμα του Επαρχείου Λήμνου:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

          Σε λίγες μέρες ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός θα γιορτάσει την Επέτειο των 200 χρόνων της Εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι μας ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από αιώνες σκλαβιάς διαφύλαξαν άσβεστη, δια μέσω των αιώνων, με τον αγώνα τους, τη φλόγα του Έθνους. Ιδιαίτερα τιμούμε την ηρωική γενιά του 1821, που έδωσε τα πάντα κάνοντας πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων, και τα δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την Ελευθερία μας ως Λαού.

                      Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις υπηρεσίες της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και τους πολίτες, να αναρτήσουν την Ελληνική Σημαία, στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και στις οικίες τους, αντίστοιχα.

Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, με το πνεύμα αυτό και προκειμένου η Επέτειος να προσλάβει μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα προγραμματίστηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις στην πόλη του Μούδρου

           Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:

Πέμπτη  25 Μαρτίου 2021

Ώρα 07:30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Ώρα 08:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Μύρινας με ολιγομελή τμήμα απόδοσης τιμών

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Μούδρου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου  κ. Ιερόθεος, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο.

Στην δοξολογία παρακαλούνται να παραστούν:

Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι Βουλευτές Λέσβου, ο Διοικητής ή εκπρόσωπος της 88 Σ.ΔΙ., ο Έπαρχος Λήμνου, ο Δήμαρχος Λήμνου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λήμνου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κοινότητας Μούδρου, ο Πρόεδρος Κοινότητας Μούδρου, οι Διοικητές ή εκπρόσωποι της 130 Σ.Μ., του Ναυτικού Κλιμακίου Μούδρου, του Αστυνομικού Τμήματος Μούδρου,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μύρινας, ο Λιμενοσταθμάρχης Μούδρου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό η κα Παπαπαναγιώτου Μαρία εκπαιδευτικός Γυμνασίου Μούδρου

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τους:

Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ή εκπρόσωπο, Βουλευτές Λέσβου, Διοικητή ή εκπρόσωπο της 88 Σ.ΔΙ, Δήμαρχο Λήμνου, τους Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μούδρου.

Ώρα 18:00 Υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Μύρινας με ολιγομελή τμήμα απόδοσης τιμών

Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Γενικός Σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021
  • Φωταγώγηση όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.

 

Τελετάρχης στο χώρο του Ιερού Ναού και του Ηρώου Πεσόντων ορίζεται η κ. Αρκά Ανδρονίκη

 

 

                                                                                                                      Ο Έπαρχος Λήμνου

    

         

           Άγγελος Βλάττας – Λαμπρινός


Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ