Το Γενικό Λύκειο Μούδρου τιμά τον Εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση (1821-2021) και εντάσσεται στον εθνικό εορτασμό για τον μήνα Μάρτιο

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου τιμά τον Εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση (1821-2021) και εντάσσεται στον εθνικό εορτασμό για τον μήνα Μάρτιο.


Ήδη στο σχολείο δημιουργήθηκαν δύο μόνιμες εκθέσεις, ανοιχτές στο κοινό μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, με θέματα: «Νεοελληνικός Διαφωτισμός και Ελληνική Επανάσταση», παρουσίαση των μαθητών της Α΄ τάξης Γιάννη Αφεντούλη και Αλέξανδρου Λυριστή και «Πίνακες εμπνευσμένοι από την Επανάσταση», παρουσίαση των μαθητριών της Α΄ τάξης Νικολέττας Δήμου και Σταυρούλας Μαρίας Στενού.

Επίσης, η μαθήτρια της Α΄ τάξης, Άννα Μπουργάνη, φιλοτέχνησε έργο, εμπνευσμένη από σκηνή από καφενείο της Αθήνας (επισυνάπτεται)-Οι Έλληνες ήδη από την ίδρυση του κράτους έδειχναν έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική και τα καφενεία της πρωτεύουσας ήταν ο χώρος διεξαγωγής έντονων πολιτικών συζητήσεων (Αθήνα, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο). Το έργο της θα εκτεθεί σε χώρο του σχολείου.

Για τον μήνα Μάρτιο δημιουργήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση στο Facebook, όπου θα αναρτώνται οι δράσεις και το υλικό των εκδηλώσεων του σχολείου, ενώ οι δραστηριότητες του σχολείου αναρτώνται σταδιακά στο κανάλι του σχολείου στο YouTube και στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και στις 24 Μαρτίου 2021 πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση, που θα συνδιοργανωθεί διαδικτυακά με το αδελφοποιημένο σχολείο Albert Park College της Μελβούρνης.

Υπεύθυνη οργάνωσης και υλοποίησης των δράσεων είναι η εκπαιδευτικός του σχολείου, κ. Θεοδώρα Λυμπέρη.Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ