Σήμερα Ημέρα της Γυναικάς σε δυο ειδησεογραφικά site έγινε “λόγος” για την Δήμαρχο του Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή.

Στο Ελεύθερο τύπο, όπου φιλοξενήθηκε δημοσίευση του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Τάκη Θεοδωρικάκου, και στο Reader.gr γίνεται αναφορά για τον δυναμισμό της Μαρίας Κακαλή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα

Στον Ελεύθερο τύπο αναφέρει το δημοσίευμα για την Δήμαρχο

Χρόνια πολλά στη γυναίκα, την μητέρα, τη σύντροφο, την κόρη, την φίλη, την πρωταγωνίστρια της ζωής μας!», ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Δεν είναι μια τυπική ευχή σε μία συμβολική ημέρα. Συνοδεύεται από πράξεις όλο το προηγούμενο διάστημα. Στήριξαμε την εργαζόμενη με την τηλεργασία, την μητέρα με τις άδειες ειδικού σκοπού, κάθε γυναίκα με την ειδική άδεια για προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο. Ενθαρρύνουμε κάθε γυναίκα να μιλήσει, για οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος της. Και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, την συμμετοχή των γυναικών στα κοινά και στις θέσεις εξουσίας στην πολιτική, την διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, γιατί αυτό είναι και το μέτρο του πολιτισμού και της δημοκρατίας μιας χώρας!», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.


Στη φωτογραφία που επισυνάπτει στο κείμενο, ο κ. Θεοδωρικάκος είναι με τη δήμαρχο του Αϊ Στράτη, Μαρία Κακαλή και σημειώνει χαρακτηριστικά: «μία θαυμάσια γυναίκα, μητέρα και άξιο στέλεχος της αυτοδιοίκησης».

Εικόνα

Στο Reader.gr αναφέρει το δημοσίευμα για την Δήμαρχο: 

 

O φετινός εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας, ίσως έχει λιγότερα κλισέ και περισσότερη δύναμη.

Ο χείμαρρος που ξεπήδησε από τη γενναιότητα της Σοφίας Μπεκατώρου μετατράπηκε σε ποτάμι από το οποίο ποτίστηκε το ελληνικό #metoo.

Ίσως το Women’s Power να έγινε πραγματικότητα μετά τις γενναίες εξομολογήσεις αθλητριών και καλλιτεχνών που ταρακούνησαν ένα κατεστημένο σύστημα και απέδειξαν πόση δυναμική μπορεί να έχει η μαζικότητα.

Κι αν η Σοφία Μπεκατώρου έδειξε θάρρος, υπάρχουν ακόμα πολλές γυναίκες, λουσμένες στα φώτα της δημοσιότητας ή υποφωτισμένες μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα, που όμως ξεχωρίζουν.

Για τους αγώνες τους, για τις επιλογές τους, τις καινοτομίες, την αφοσίωση σε στόχους.

Κάθε μία από αυτές είναι και μια λέξη, μια ιδιότητα, ένα χαρακτηριστικό, ένας όρος.

Οι συντάκτες του επέλεξαν για την Ημέρα της Γυναίκας 10 συν μία γυναίκες που αξίζουν να καταγραφούν για το αποτύπωμά τους και τη δράση τους.

Ανάμεσα σε αυτές και η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου όπου αναφέρει ο συντάκτης Γιώργος Ευγενίδης :

Ο δυναμισμός της Μαρίας Κακαλή

Η Μαρία Κακαλή ήταν μόλις 27 ετών όταν πρωτοεξελέγη δήμαρχος στον μικρό και μακρινό Άη Στράτη των 200 κατοίκων.

«Ήταν φυσική εξέλιξη της ζωής μας στον Άγιο Ευστράτιο. Ζούμε στο νησί, έχουμε δημιουργήσει οικογένεια, επιχειρήσεις και θα συνεχίσουμε να ζούμε εδώ για πολλά χρόνια ακόμη, ελπίζω» λέει στο Reader.gr.

Καθημερινά, σε αυτόν τον όμορφο τόπο, που κάποτε υπήρξε τόπος εξορίας, η Μαρία Κακαλή, δίνει μάχες: «Η έλλειψη υπηρεσιών και υπαλλήλων, κυρίως με τεχνικές γνώσεις, η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τους Δήμους, η γραφειοκρατία και φυσικά, τον τελευταίο χρόνο, η πανδημία, η οποία έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι προβλήματα που δυστυχώς μας κρατάνε πίσω. Έχουμε όρεξη και διάθεση για δουλειά, όραμα για τον τόπο μας, έργα ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας, χρηματοδοτικά εργαλεία στα οποία μας δίνεται η δυνατότητα να εντάξουμε προτάσεις που θα αναβαθμίσουν την περιοχή μας και θα δώσουν κίνητρα σε ανθρώπους να επενδύσουν» εξομολογείται στο Reader.gr.


Όμως, με μικρά βήματα γίνονται μεγάλες αλλαγές που μετασχηματίζουν και αλλάζουν τη ζωή των ακριτών: «Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλα βήματα που έχουν σχέση με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών μας και αυτό οφείλεται πρώτον, στο γεγονός ότι καταφέραμε να έχουμε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Πολυδύναμο Περιφερειακό μας Ιατρείο, δεύτερον φροντίσαμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας να τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί άμεσα στις θέσεις τους, καθώς τα σχολεία μας έχουν διακριτό κωδικό επιλογής, τρίτον έχουμε συνάψει συνεργασίες με μη κερδοσκοπικές εταιρείες και φιλοξενούμε στο νησί μας ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν πολλά στον τόπο μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μη κερδοσκοπική εταιρεία αναγέννηση και πρόοδος με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Το Women’s Power έχει βρει την έκφρασή του στον ακριτικό Άη Στράτη, καθώς τα 8 από τα 13 μέλη του δημοτικού συμβούλιο είναι γυναίκες!

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here