Δε θα μείνουν ακάλυπτα τα κενά που εμφανίζονται σε σχολεία της Ά βάθμιας εκπαίδευσης Λήμνου, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά το ολοήμερο του 4ου νηπιαγωγείου στη Μύρινα απάντα η προϊσταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου Κατερίνα Στρατάκη στις καταγγελίες του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Ο σύλλογος ενημερώνει ότι η τρίμηνη σύμβαση νηπιαγωγού στο 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας που κάλυπτε εκπαιδευτικό σε ευπαθή για το κορονοϊό ομάδα, έληξε και δεν ανανεώνεται καθώς η μόνιμη εκπαιδευτικός πήρε κανονική άδεια που δικαιούται και η νομοθεσία δε δίνει τη ευελιξία να παραμείνει η αναπληρώτρια στη θέση της , για να μην δημιουργηθεί κενό στο σχολείο. Ο σύλλογος θεωρεί τη λήξη της σύμβασης ως «απόλυση που θα οδηγήσει το ολοήμερο τμήμα του νηπιαγωγείου με 18 νήπια, σε αναστολή, από τις 20-1-2021, μέχρι νεωτέρας».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου η Κατερίνα Στρατάκη σημείωσε ότι από αύριο το ολοήμερο του 4ου νηπιαγωγείου Μυρινας θα καλύψει νηπιαγωγός που επιστρέφει από άδεια, ενώ σήμερα δόθηκαν τα κενά στο Υπουργείο Παιδείας τα οποία θα καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα καλυφθούν οι ανάγκες τόσο του δημοτικού σχολείου Θάνους όσο και πολυμελών τμημάτων νηπιαγωγείων. Δύο κενά δηλώθηκαν για τη Λήμνο και δύο για τη Λέσβο.

Ακούστε τι δήλωσε η κ. Στρατάκη για το θέμα αυτό αλλά και για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού σε δύο τμήματα σχολείων της Λέσβου.

πηγη voreioaigaio.ert.gr

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here