Λέγεται ότι η Λήμνος οφείλει το όνομά της στο ομηρικό «λήιον» που σημαίνει σπαρμένο χωράφι. Από την αρχαιότητα το νησί ήταν ο σιτοβολώνας του Αιγαίου. Σήμερα στη Λήμνο υπάρχουν πολλές καλλιεργούμενες εκτάσεις με ντόπιες ποικιλίες σιτηρών, όπως η ποικιλία σιταριού «μαυραγάνι», το κριθάρι της Παναγιάς κ.ά.
Τα σταρένια και κριθαρένια παξιμάδια Λήμνου ΧΡΥΣΑΦΗ παράγονται από εκλεκτά σιτάρια και κριθάρια Λήμνου, χωρίς συντηρητικά, και μπορείτε να τα απολαύσετε σαν ελαφρύ γεύμα ή σαν υγιεινό σνακ συνδυάζοντάς τα με:
- Καλαθάκι Λήμνου ΧΡΥΣΑΦΗ, φρέσκια ντομάτα, ελιές και ρίγανη
- Καλαθάκι Λήμνου ΧΡΥΣΑΦΗ, πελτέ σαντορινιάς ντομάτας και κρίταμο
- Φέτα ΧΡΥΣΑΦΗ, κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, ελιές και λιαστές ντομάτες.
Και επίσης: - σε χωριάτικη σαλάτα με ελαιόλαδο, ντομάτα, καλαθάκι Λήμνου ΧΡΥΣΑΦΗ, και ρίγανη
- σε πράσινες σαλάτες με μαρούλι, ρόκα, φρέσκο σπανάκι, καυκαλήθρες και τυρί Κασκαβάλι ΧΡΥΣΑΦΗ
- συνοδεύοντας μια ποικιλία ούζου
Τα μικρά παξιμάδια (μπουκιές) μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αντί για κρουτόν σε σαλάτες ή σούπες ή να τα αλείψετε με κρεμώδη τυριά, με μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, πατέ λιαστής ντομάτας, πατέ κάπαρης, πολτό ελιάς και να δημιουργήσετε υπέροχα καναπεδάκια.
www.xrisafi.gr