ΛΗΜΝΟΣ

«ΣΧΕΔΙΟ ΤΥΦΩΝΑΣ»:Το Ίδρυμα “Λασκαρίδη” ….καθαρίσε την παραλία του Αυλώνα.

post-img

Το «Typhoon», ένα εξειδικευμένο πλοίο, μοναδικό σε ολόκληρη τη Μεσόγειο το οποίο αγοράστηκε από το Ίδρυμα Λασκαρίδη με αποκλειστικό στόχο τον καθαρισμό των δυσπρόσιτων ελληνικών ακτών που μετατρέπονται σε σκουπιδότοπους βρίσκεται ανοιχτά του Αι Γιάννη στον Κάσπακα από χθες.




 

Το Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη δείχνει για ακόμη μια φορά την ευαισθητοποίηση του στην πρόληψη και την αναχαίτιση του σοβαρού προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων. Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη σοβαρή απειλή από τα σκουπίδια και τα πλαστικά που απερίσκεπτα απορρίπτονται στη θάλασσα «οργώνει» το Αιγαιο εδώ και ένα και πλεον χρόνο με μοναδικό σκοπό καθαρισμό των ελληνικών ακτών από τα παντός είδους απορρίμματα.

Σήμερα Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων μελη του πληρώματός του πλοίου καθάρισαν την παραλία του Αυλώνα ενώ τις επόμενες μέρες θα προσεγγίσουν και άλλες παραλίες της Λήμνου.


Η όλη πρωτοβουλία εντάσσεται στο «Project Typhoon» («Σχέδιο Τυφώνας»), μια εξόχως σημαντική και ιδιαίτερα φιλόδοξη πρωτοβουλία για το θαλάσσιο περιβάλλον. Το υπερσύγχρονο πλοίο «Typhoon» ήρθε στα ελληνικά ύδατα για να λειτουργήσει ως καταλύτης στην προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση.

Γενικότερα, το «Project Typhoon» εκπληρώνει το μεγάλο όραμα του εμπνευστή και ιδρυτή του Κοινωφελούς Ιδρύματος, του Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, ο οποίος έχει από χρόνια θέσει ως στόχο να συμβάλει καθοριστικά στον καθαρισμό των ελληνικών ακτών από τα παντός είδους απορρίμματα.

 

Είναι γνωστό ότι το Ίδρυμα Λασκαρίδη επιτελεί ήδη σημαντικό έργο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω των δικών του προγραμμάτων και της υποστήριξης του έργου άλλων φορέων. Το «Project Typhoon» έρχεται να συμπληρώσει αυτό το έργο, με τη φιλοδοξία να αξιοποιήσει τις δυνατότητες αυτού του μοναδικού στη Μεσόγειο πλοίου. Είναι ένα σκάφος ιδανικό για να καθαρίσει τις απρόσιτες ακτές της χώρας μας, αυτές που δεν προσεγγίζονται από συμβατικά μέσα και προσπάθειες μικρής κλίμακας.

«Τyphoon, ο Εξολοθρευτής»

Το πλοίο «Typhoon» ναυπηγήθηκε στη Νορβηγία το 2004. Έχει μήκος 72 μέτρα και πλάτος 16 μέτρα, διαθέτει σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης και βασικό εξοπλισμό καταπολέμησης πετρελαϊκών ρυπάνσεων καθώς και πυροσβεστικά μέσα. Στη μεγάλη επιχειρησιακή πλατφόρμα του φιλοξενούνται 5 μεγάλα, κατάλληλα επανδρωμένα φουσκωτά που πραγματοποιούν «επιθετικές αποβάσεις» και καθαρίζουν ακτές οι οποίες είναι απροσπέλαστες με άλλο μέσο. Πάνω στο «Typhoon» υπάρχουν ακόμη 6 κάδοι απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, στους οποίους γίνεται η διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!