Η ημικρανία είναι μια πάθηση, αρκετά συχνή στον γενικό πληθυσμό (στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υποφέρει από αυτή περίπου το 8% του πληθυσμού) και είναι ακόμη συχνότερη στις γυναίκες (διπλάσια σε σχέση με τους άνδρες). Οι κρίσεις δυνατού πονοκεφάλου οδηγούν συνήθως σε μειωμένη απόδοση ή και σε απουσία από τις καθημερινές δραστηριότητες, στην εργασία ή στην οικογένεια.

Ο πόνος συχνά εντοπίζεται στη μία πλευρά του κεφαλιού και συνήθως περιγράφεται σαν ένα «σφυροκόπημα» που συνοδεύεται αρκετές φορές από ναυτία και τάση για έμετο. Ο θόρυβος και το φως είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά στη διάρκεια του πόνου, ο οποίος κάποιες φορές συνοδεύεται από μουδιάσματα στα χέρια ή στα πόδια.

Οι κρίσεις συνήθως κρατούν ένα ή και δύο 24ωρα, ενώ η συχνότητά τους είναι μία ή δύο κρίσεις τον μήνα. Οι ημικρανικές κρίσεις οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Ανάμεσά τους είναι το έντονο στρες, η σωματική και η πνευματική κούραση, τα ξενύχτια, η αϋπνία ή και ο υπερβολικός ύπνος, η υγρασία, το κρύο και η κατανάλωση σοκολάτας και οινοπνευματωδών ποτών (κυρίως κόκκινου κρασιού).

Θεραπεία

Οι θεραπείες που είναι διαθέσιμες για την ημικρανία είναι αρκετά αποτελεσματικές στους περισσότερους ανθρώπους. Η φαρμακευτική θεραπεία περιλαμβάνει παυσίπονα και ειδικά αντι-ημικρανικά φάρμακα. Όταν οι ημικρανίες είναι συχνές (περισσότερες από 3 κρίσεις τον μήνα), τότε απαιτείται χρόνια προφυλακτική φαρμακευτική αγωγή με φάρμακα αλλά και συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής/φυτικά σκευάσματα, που προτείνονται από διεθνείς επιστημονικές εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λαμβάνεται ένα φάρμακο κάθε μέρα, άσχετα με το αν έχει εκδηλωθεί πονοκέφαλος ή όχι.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και στην χώρα μας ένα συμπληρώματα διατροφής από την Γαλλία το HERBAMIG που παρέχει σημαντικά οφέλη στην πρόληψη της ημικρανίας. To HERBAMIG είναι προϊόν της BIOAXESS, σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο IΝSERM France . Το HERBAMIG περιέχει συνδυασμό δυο φυτικών συστατικών (Salix Alba + Tanacentum Panthenium) που απευαισθητοποιούν τους υποδοχείς TRPA1 και TRPV1, αποτρέποντας την πρόκληση κρίσεων ημικρανίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο τo HERBAMIG μειώνει στατιστικά σημαντικά την συχνότητα και την ένταση των κρίσεων και παρέχει σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η σύνθεση του HERBAMIG δεν περιέχει φαρμακευτικά συστατικά και είναι εξαιρετικά ασφαλές για μακροχρόνια λήψη στην πρόληψη της ημικρανίας.

To HERBAMIG είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ (139090 / 18-11-2019) και διατίθεται από τα φαρμακεία.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2106828655.

 

 

https://www.limnosreport.gr/wp-content/uploads/2020/11/axilias.gif

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here