ΑΠΟΨΕΙΣΛΗΜΝΟΣ

Η Λήμνος χρήζει αλλαγή πολιτικού Status!

post-img

Τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο ορατή η ανάγκη πολιτικής διαφοροποίησης της Λήμνου. Μια πολιτικής θέσης και ανάγκης που είχε ξεκινήσει ο κος Χατζηχαραλάμπους και συνέχισε, φτάνοντας ένα μόλις βήμα πριν από την τελική έγκριση, ο Έπαρχος Πέτρος Σαμόλης, του οποίου υπήρξα αμέσως συνεργάτης και σύμβουλος και του οποίου μέχρι και σήμερα υπάρχει αυτό το «παράπονο», οτι δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει.

Η Λήμνος χρήζει διαφορετικής πολιτικής διαχείρισης από την ημέρα με βάση συνθηκών πέρασε στην Ελληνική κυριαρχία με δικαίωμα απόλυτης στρατικοποίησης.

Μια στρατιωτικοποίηση  που τότε που συνέβη, έσωσε στην κυριολεξία την οικονομία της, πέρα από την ασφάλεια που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αλλά η αποστρατικοποίηση έχει τεθεί στο τραπέζι των παράλογων διεκδικήσεων από  την γείτονα χώρα.

Εύκολα κάποιος θα παρατηρήσει ότι πλέον γίνεται άμεση προσπάθεια επίλυσης αναγκών σε απευθείας προσέγγιση, με την κεντρική πολιτική εξουσία της χώρας, όπου μετά τις επιστολές Δημάρχου, στην ίδια διαδικασία έχει μπει και ο Έπαρχος του νησιού.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της αναιμικής παρουσίας των πολιτικών εκπροσώπων που ναι μεν υπάρχει ένα ενδιαφέρον, το οποίο είτε είναι επιφανειακό, είτε περιορίζεται σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων και αφορά το σύνολο των παρατάξεων. Αν θέλετε και στο πιο λαϊκό του, «ίσως φανεί χρήσιμη μια συμπληρωματική ψήφος». Κάτι που εξασφαλίζεται πολύ εύκολα, μέσα από πελατειακή σχέση ανθρώπων που καθοδηγούν αναποφάσιστους και άβουλους τοπικούς ψηφοφόρους.

Ακόμα και σε επίπεδο Περιφέρειας, παρά το γεγονός ότι κανείς διαπιστώνει σαφή βελτίωση της επικοινωνιακής εικόνας, αλλά και προσπάθεια να συμπεριληφθεί και η Λήμνος στις Περιφερειακές δράσεις, η οποία είναι στριμωγμένη στην γωνιά λόγω μη αναμενόμενων προκλήσεων στις οποίες επιβάλλεται να στρέψει το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας της (βλέπε Σάμο). Η διαφορά εμπορικής κλάσης μεταξύ παραγόμενου οικονομικού προϊόντος δεν είναι σε καμία περίπτωση συγκρίσιμο μεταξύ των νησιών με την Λήμνο ουραγό και την μεγαλύτερη δυναμίτη που δημιουργήθηκε μόλις τα τελευταία χρόνια.

Επίσης δεν είναι ηθικά ορθό, να υπάρξει ένας ενιαίος επικοινωνιακός σχεδιασμός του τύπου, «Η Λήμνος είναι πιο ασφαλής», οπότε πηγαίνετε εκεί για διακοπές. Αυτό εξορισμού θα προκαλέσει την αντίδραση των εκεί δραστηριοποιούμενων επιχειρηματιών, η οποία θα εκτονωθεί στους Περιφερειακούς διαχειριστές οι οποίοι έχουν την μέγιστη πρόθεση για ουσιαστική βοήθεια και στήριξη. Αλλά σε εντελώς ανομοιογενές πολιτικό, οικονομικό αλλά και στρατιωτικό μείγμα.

Η πολιτική λύση είναι και εύκολη και εφικτή, αλλά προσκολλά σε τοπικά μικροσυμφέροντα ολίγων, που έχουν δομήσει διαχρονικές σχέσεις με διάφορες εκεί ιδιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες. Φυσικά η λύση αυτή βρίσκεται καθαρά στα χέρια των βουλευτών, οι οποίοι και πρέπει να καταθέσουν το σχετικό αίτημα προς ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων.

Εκεί, οι στρατηγικοί λόγοι και μόνον, θα ήταν ένας θετικός προάγοντας υπέρ της τελικής αποδοχής. Η περίπτωση αυτή δεν θα έβρισκε απέναντι τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας, αν και εφόσον το νομοθέτημα θα έφτανε με νόμιμες νομοθετικές διεργασίες προς ψήφιση.

Αυτό θα απάλλασσε την Λήμνο από το βάρος των αναγκών της σε επίπεδο ενός νομού που έχει πολλά να λύσει μπροστά του, πριν επιχειρήσει την ανατροπή της απόλυτα αρνητικής εικόνας σε θετική, κάτι που εύκολα μπορεί να γίνει, αρκεί να το αναλάβουν έμπειρα χέρια με προσανατολισμό στο δημόσιο και όχι ατομικό συμφέρον και θα το χαρούμε όλοι.

Είμαι παραπάνω από βέβαιος, ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν οι άνθρωποι στην Λήμνο που θα επανεκκινήσεων την δρομολόγηση αυτής της απαίτησης του κόσμου, κάτι που ήδη έχει αρχίσει και κυοφορείται δειλά δειλά, αλλά θα απαιτήσει χρόνο και προ πάντως συνεννόηση με τους εκπροσώπους της πολιτείας που εδράζουν στην πολύπαθη Λέσβο.

Από εκεί ξεκινάει η δυναμική της ανάπτυξης και όχι από λακκούβες και λοιπές χαμηλού επιπέδου διεκδικήσεις, που ναι μεν είναι σημαντικές, αλλά όχι καθοριστικές για το πέραν και το μέλλον του τόπου, όπου κάποιοι είτε θέλουν να δραστηριοποιηθούν, είτε να απεμπλακούν.

Ίσως οι εξελίξεις της άμεσης επόμενης περιόδου, με τις ανακατατάξεις στο Ανατολικό Αιγαίο, να είναι ένα καλό timing για κάτι τέτοιο.

“Δεν έχει τόση μεγάλη σημασία το τι κάνουμε και λέμε, αλλά κυρίως το πότε το κάνουμε και πως το λέμε”.

Πάνος Τσινόπουλος – Σύμβουλος επικοινωνίας του Μάρκετινγκ

Bsc Management & Organizational Behavior

Msa Marketing Communications

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.