Εγκρίσεις έδωσαν οι αρμόδιες αρχές για νέα ξενοδοχεία σε Χίο και Λήμνο.

H Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε από πλευράς Αρχαιολογικού Νόμου, την ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων, αποτελούμενου από πέντε κύριες κτιριακές ενότητες, μέγιστης πραγματοποιούμενης κάλυψης 6.096,24 τ.μ., μέγιστης πραγματοποιούμενης δόμησης 4.993,02τ.μ, και μεγίστου ύψους 7,50μ, από το διαμορφωμένο έδαφος, επί οικοπέδου επιφάνειας 10.244,44 τ.μ. ιδιοκτησίας της εταιρείας «Pearl Island A.E.» επί της Λεωφόρου Ενώσεως 10, στην περιοχή «Μπέλλα Βίστα», της Χίου. Όπως αναφέρεται η προς ανέγερση μονάδα συνάδει από πλευράς όγκου, δομικών υλικών και λειτουργίας με το χαρακτήρα του οικισμού και δεν έχει άμεση οπτική επαφή με ορατό μνημείο αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου.

H Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε από την πλευρά του Αρχαιολογικού Νόμου την ανέγερση ξενοδοχείου, κλασικού τύπου, 3 αστέρων, δυναμικότητας 43 δωματίων και 82 κλινών, επί οικοπέδου ιδιοκτησίας κ.κ. Νικολάου Γιώκου και Αναστασίας Γιώκου, που εκμισθώνει η Εταιρεία « Χριστίνα Γιώκου- Οδυσσέας ΓιώκοςΚωνσταντίνος Γιώκος Α.Ε.» με τον διακριτικό τίτλο «GIOKOS INVESTMENTS A.E.», στη συμβολή της Λ. Δημοκρατίας και Ειρήνης, στη Μύρινα Δήμου Λήμνου.

Η έγκριση δόθηκε διότι:

-Οι αιτούμενες κατασκευές δεν αναμένεται να βλάψουν άμεσα ή έμμεσα τον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο Μύρινας-Κάσπακα-Ατσικής-Σαρδών-Λιβαδοχωρίου-Διαπορίου-Θάνους Δήμου Λήμνου, στα όρια του οποίου βρίσκεται το οικόπεδο. Επιπλέον, σε δοκιμαστικές τομές σε όλη την έκτασή του, οι οποίες έγιναν με την επίβλεψη αρμόδιου υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων, δεν βρέθηκαν αρχαία.

-Το ακίνητο βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τα κηρυγμένα μνημεία αρμοδιότητας Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, που υφίστανται εντός του αστικού ιστού της πόλης της Μύρινας, και συνεπώς, δεν υπάρχει το ενδεχόμενο άμεσης ή έμμεσης βλάβης ή όχλησης αυτών από τις εργασίες

 

 

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here