“Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει”… όπως λέει και ο σοφός λαός μας.

Έτσι λοιπόν και η Αγγελική Μαραβέγια, κόρη του Μπάμπη και της Κικης και αδερφή του Χρήστου που πέρασε και από το ρόστερ του Ήφαιστου, και συνεχίζει να αγωνίζεται στα παρκε του Μπάσκετ, μονοπωλεί τα μονόστηλα των τοπικών site της Καβάλας με τα κατορθώματα της με την “Πορτοκαλί” μπάλα…

Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησε στο proininews.gr:

Από τα ανερχόμενα ταλέντα του γυναικείου Καβαλιώτικου Μπάσκετ θεωρείται η Αγγελική Σοφία Μαραβέγια.

Ασχολείται με το άθλημα από ηλικία 10 ετών ενώ πέρυσι ήταν βασικό στέλεχος στην πολύ καλή πορεία που είχε η ομάδα νεανίδων του συλλόγου που έφτασε μάλιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή, τόνισε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου που έχει σαν αποτέλεσμα να βγαίνουν συνέχεια καλές παίκτριες.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Η περσινή πορεία του τμήματος νεανίδων ήταν κάτι που σας γέμισε με περισσότερες εμπειρίες;

Απ: Σίγουρα ναι, γιατί υπήρχαν παιχνίδια που ήταν δύσκολα και εξαιρετικά ανταγωνιστικά, στην ημιτελική φάση που έγινε στη Θεσσαλονίκη.Ήταν παιχνίδια στα οποία είχαμε να αντιμετωπίσουμε παίκτριες οι οποίες διαθέτουν εμπειρίες καθώς αγωνίζονται στην Α2 κατηγορία ,άρα αποκομίσαμε και εμείς εξίσου αρκετά μεγάλη εμπειρία .

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΑΜΑΘ ήταν μέσα στους στόχους μας και μας γεμίζει η ικανοποίηση που τα καταφέραμε έχοντας απέναντι μας καλές ομάδες.

Ερ: Μπορεί να θεωρηθεί η περσινή ομάδα νεανίδων του Αστέρα παρακαταθήκη για το μέλλον του συλλόγου;  

Απ: Οπωσδήποτε ,γιατί οι νεανίδες του Αστέρα καθώς επίσης και κάποιες κορασίδες οι οποίες έρχονται από κάτω, θα αποτελούν τον κορμό μαζί με την προσθήκη κάποιων έμπειρων γυναικών που θα αποτελούν το γυναικείο τμήμα .

Ερ: Σε κάποια στιγμή έχει ο Αστέρας την υποδομή να βρεθεί σε Εθνική κατηγορία;

Απ: θεωρούμε ότι έχει ,και το αξίζει γιατί συνεχώς τα τελευταία χρόνια βγάζει καινούριες παίκτριες, πρωταγωνιστεί στα τμήματα υποδομής και θεωρούμε ότι ολα αυτά τα παιδιά αξίζουν να παίξουν σε υψηλότερη εθνική κατηγορία

Ερ: Πόσο επηρεάζει το γεγονός ότι για το πρωτάθλημα δε δίνεται πολλούς αγώνες αφού οι ομάδες είναι λίγες στον αριθμό;

Αυτό είναι πολύ κακό και για τις ομάδες και για τις παίκτριες ,μια και το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ έχει λίγες ομάδες και λίγους αγώνες . Όταν παίζεις ένα παιχνίδι τον μήνα είναι πολύ δύσκολο να βρει ρυθμό και η ομάδα και ο παίκτης.

Προσπαθούμε λοιπόν να λύσουμε αυτό το πρόβλημα με φιλικούς αγώνες είτε στις γύρω περιοχές είτε στην Θεσσαλονίκη

Ερ: Τελικά παρέμεινες στον Αστέρα ενώ ήσουν μεταγραφικός στόχος ομάδας της πόλης. Τι μέτρησε;

Απ: Τελικά ένας από τους παράγοντες που μέτρησε ήταν ότι ήθελα σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια της ομάδας μου να είμαι παρούσα και εγώ.

Έχω δώσει μια σειρά από αγώνες , μεγάλωσα με τις συμπαίκτριες μου και θα ήθελα πολύ σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να βοηθήσω και να είμαι μαζί τους .

Όμως  ένας ακόμα παράγοντας εξίσου σημαντικός είναι ότι είμαι στην Τρίτη λυκείου, είναι μια χρόνια που προτεραιότητα μου είναι το διάβασμα και θεώρησα ότι καλύτερο για μένα είναι να συνεχίσω στην ομάδα μου ,στο περιβάλλον μου.

Επίσης θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να βελτιώνομαι και με τον coach ο οποίος ήταν δίπλα μου τόσα χρόνια και με στήριζε ,μου έμαθε και μου πρόσφερε παρά πολλά και θα ήθελα τον ευχαριστώ για όλα αυτά .

Ερ: Θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με το μπάσκετ όπως ο αδελφός σου;

Απ: Σίγουρα θα ήθελα να ασχοληθώ ,στόχος μου είναι να παίξω μπάσκετ στο ανώτατο επίπεδο και γι’ αυτό προπονούμε και δουλεύω σκληρά γιατί τίποτα δεν γίνεται χωρίς σκληρή δουλεία.

Παρόλα αυτά σημαντικό για μένα είναι να περάσω στην σχολή που θέλω ,να συνδυάσω την επιτυχία στην σχολή που επιθυμώ και ταυτόχρονα να συνεχίσω την μεγάλη μου αγάπη για το μπάσκετ παίζοντας σε όσο πιο υψηλό επίπεδο μπορώ .

Ερ: Έχεις κάποιο πρότυπο στο χώρο του μπάσκετ; Στον πρόλογο γράψε ηλικία και πόσα χρόνια ασχολείσαι με το μπάσκετ

Απ: Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο να σας πω την αλήθεια.

Προσπαθώ όμως από τους αγώνες που παρακολουθώ στους οποίους παίζουν πολύ μεγάλοι και σπουδαίοι παίκτες και παίκτριες να παρατηρώ και να παίρνω όσα θετικά στοιχεία μπορώ από τον καθένα και μετέπειτα με αρκετή δουλειά να τα βγάλω και εγώ στο παιχνίδι μου. Σας ευχαριστώ πολύ .

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here