ΛΗΜΝΟΣ

Ελληνοτουρκικά: «Αποστρατικοποίηση» των νησιών του Αιγαίου ζητούν οι «θεωρητικοί» της Γαλάζιας Πατρίδας

post-img

Οι δύο απόστρατοι ναύαρχοι, επικεντρώνουν συχνά τα πυρά τους κατά της Ελλάδας, στο θέμα της λεγόμενης «αποστρατικοποίησης» των νήσων – Τι είπαν στη Daily Sabah

Οι απόστρατοι Τούρκοι ναύαρχοι Τζιχάτ Γιαϊτζί και Τζεμ Γκιουρντενίζ, θεωρούνται οι «γκουρού» της θεωρίας της «Γαλάζιας Πατρίδας». Αν και σήμερα τελούν υπό δυσμένεια από την τουρκική κυβέρνηση, οι νέο-οθωμανικές θεωρίες τους, που αγγίζουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουν υιοθετηθεί πλήρως από τον Ερντογαν.

Το τελευταίο διάστημα, οι δύο απόστρατοι ναύαρχοι, επικεντρώνουν τα πυρά τους κατά της Ελλάδας, στο θέμα της λεγόμενης «αποστρατικοποίησης» των νήσων, δημιουργώντας σχετικό κλίμα στην τουρκική κοινή γνώμη, υποστηρίζοντας προκλητικά πως αποτελεί κίνδυνο για την «εθνική ασφάλεια» της Τουρκίας.

sabah2

Σχετικές απόψεις των Γιαϊτζί και Γκιουρντενίζ, φιλοξενεί τελευταίο δημοσίευμά της αγγλικής έκδοσης της Daily Sabah, με τίτλο: «Ελλάδα με την στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου κοντά στην ηπειρωτική Τουρκία αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Επισημαίνοντας πως η Λήμνος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα Στενά της Κωνσταντινούπολης, ο Τζιχάτ Γιαϊτζί υποστήριξε πως ο οπλισμός της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω και του Καστελόριζου αποτελεί επίσης σοβαρή απειλή για την Τουρκία. «Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί παράνομα αυτά τα νησιά με το πρόσχημα μιας« τουρκικής απειλής».

Ωστόσο, το επιχείρημα αυτής της απειλής είναι εντελώς αβάσιμο, καθώς η Τουρκία μέχρι σήμερα ούτε επιτέθηκε σε κανένα νησί ούτε κατέλαβε αυτά. Αυτά τα νησιά στρατιωτικοποιούνται όχι ενάντια σε μια τουρκική απειλή αλλά για να απειλήσουν την Τουρκία». Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η Αθήνα ανέπτυξε ρωσικούς πυραύλους S-300 στο ελληνικό νησί της Κρήτης, οι οποίοι πρόκειται να αναβαθμιστούν την επόμενη εβδομάδα από τη Μόσχα. «Το ΝΑΤΟ πρέπει να το δει αυτό, αλλά κανείς δεν υψώνει τη φωνή του» δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Τζεμ Γκιουρντενίζ σχολίασε: «Η Ελλάδα παραβίασε συνεχώς το καθεστώς της μη στρατιωτικοποίησης, κάτι που πρέπει  να θεωρηθεί ως άμεση απειλή για την τουρκική ασφάλεια. Πρόσθεσε πως οι μεγάλες δυνάμεις και οι υπογράφοντες τις σχετικές συνθήκες υπαγόρευαν ότι τα νησιά αυτά πρέπει να αποστρατικοποιηθούν για τη διαφύλαξη και την προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.