Συναγερμός ΤΩΡΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις – Ανακαλούν άδειες σχεδόν σε όλες τις Μονάδες – Σε πλήρη ετοιμότητα το στράτευμα

Η κινητοποίηση του τουρκικού στόλου έφερε και ανάλογη κινητοποίηση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί συναγερμός και έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα από τις Μονάδες και καλούν τα στελέχη να επιστρέψουν.

Και στη  Λήμνο κάποια από τα στελέχη που ήταν σε μαγαζιά εστίασης σηκωθήκαν “ξαφνικά”  και μπαίνουν “μέσα” στις Μονάδες

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και το armyvoice.gr από χθες το βράδυ είχαν δώσει ετοιμότητες και είχαν ειδοποιήσει τον κόσμο να μην απομακρυνθεί από τις οικίες του

Ελλάδα Τουρκία: σε αναμονή ο τουρκικός στόλος

Από την πλευρά της Τουρκίας φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση με δεκάδες πλοία του τουρκικού στόλου να έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου σε διεθνή και χωρικά τους ύδατα.

Αύριο 10/8 ξεκινάει η άσκηση με πραγματικά πυρά που ανακοίνωσαν με NAVTEX ως αντίδραση για την συμφωνία μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες τις οποίες προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Τουρκία έχει δώσει σήμα σε πλοία της που συμμετέχουν σε διεθνείς αποστολές να επιστρέψουν.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis και τα συνοδευτικά πλοία από νωρίς το βράδυ της Κυριακής 9/8 έπαψαν να εκπέμπουν σήμα εντοπισμού της τοποθεσίας τους.

Αυτό ερμηνεύεται ότι θέλουν να καλύψουν την ενδεχόμενη κίνηση του πλοίου, κυρίως από τον κόσμο που το παρακολουθεί στα social media, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί με δικά του μέσα τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here