Ο αναγνώστης του LimnosReport κ. Δημήτρης Τσακαλής, ο οποίος είναι επισκέπτης του νησιού 14 χρόνια έστειλε επώνυμη επιστολή στο Δήμο Λήμνου και στην Περιφέρεια με αναφορά για την πρωτοφανή εγκατάλειψη που υφίσταται ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός του νησιού της Λήμνου

Όταν οι επισκέπτες του νησιού, φτάνουν να στέλνουν επιστολές στις αρχές για την πρωτοφανή εγκατάλειψη του νησιού…κάτι σίγουρα δεν πάει καλά…

Διαβάστε τι αναφέρει:

Σας ενημερώνω για την επιστολή που έστειλα στον Δήμο Λήμνου καθώς και στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου για την κατάσταση στο Μουδρο.

Κύριοι/ες

Σας αποστέλλω συνημμένα φωτογραφίες που καταδεικνύουν την πρωτοφανή εγκατάλειψη που υφίσταται ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός του νησιού της Λήμνου (μετά την Μύρινα).

Χωρίς να θέλω να υπερβάλω εδώ και 14 χρόνια που επισκέπτομαι το νησί με την οικογένεια μου η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει συνεχώς.

Το παντελώς κατεστραμμένο οδόστρωμα στην είσοδο του οικισμού σε καλωσορίζει χρόνια τώρα χωρίς να έχει επισκευαστεί ποτέ.

Το νεκροταφείο έχει εικόνα εγκατάλειψης και μόνο θλίψη σε γεμίζει. Τα χόρτα είναι παντού και οι πευκοβελόνες στρώμα, με μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς να ελοχεύει. Η εικόνα αυτή αποτελεί τραγική ειρωνεία σε αντίθεση με το διπλανό του Συμμαχικό νεκροταφείο το οποίο είναι υπόδειγμα τάξης και καθαριότητας.

Δεν θέλω να είμαι γραφικός και υπερβολικός αλλά πρέπει κάποια στιγμή ο Δήμος ή η Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αυτή την κατάσταση και να δοθούν λύσεις και όχι υποσχέσεις, ειδικά στις μέρες μας που το νησί πρέπει να δείξει τον καλύτερο του εαυτό και για τους κατοίκους του αλλά και για τους επισκέπτες – τουρίστες.”

Το Συμμαχικό νεκροταφείο δίπλα πεντακάθαρο μέσα έξω ενώ το τοπικό ορθόδοξο δίπλα ακριβώς έχει εικόνα εγκατάλειψης…

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here