ΛΗΜΝΟΣ

Λήμνος: Η ΔΕΗ ανέλαβε την ευθύνη για τη θαλάσσια ρύπανση στον Αυλώνα

post-img
Συνέχεια ενημέρωσης από το λιμενικό σώμα αναφορικά με θαλάσσια ρύπανση στη Μύρινα την 13-06-2020:

 

Αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση που διαπιστώθηκε απογευματινές ώρες χθες, 13/06/2020, στη θαλάσσια περιοχή ”ΑΥΛΩΝΑ” Μύρινας Λήμνου, συνολικής επιφάνειας 60 τ.μ. αποτελούμενη από ιριδίζουσες κηλίδες πετρελαίου, ανακοινώνεται ότι: κατατέθηκε στη Λιμενική Αρχή Μύρινας, η πλήρης ανάληψη ευθύνης για το παραπάνω περιστατικό από το νόμιμο εκπρόσωπο της εγκατάστασης της ΔΕΗ/ΑΣΠ Λήμνου.

 

Ανωτέρω ρύπανση προκλήθηκε από διαρροή σε στεγανό φρεάτιο ελέγχου του αγωγού παραλαβής καυσίμου. Μετά από ενδελεχή έλεγχο της εγκατάστασης από προσωπικό ΔΕΗ, διαπιστώθηκε το σημείο διαφυγής. 

 

      Από την οικεία Λιμενική Αρχή, συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΔΕΗ/ΑΣΠ Λήμνου και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Παράλληλα, η απαγόρευση απόπλου που είχε επιβληθεί από τη Λιμενική Αρχή Μύρινας στο  Δ/Ξ ”ΦΡΕΣ” Ν.Π.11969 για πιθανή εμπλοκή του πλοίου στη ρύπανση αίρεται και ακυρούται η υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικών επιστολών.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.