Η πανδημία ανάγκασε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να εξοικειωθούν με την έννοια της τηλεκπαίδευσης, η οποία μέχρι τώρα ήταν είτε άγνωστη, είτε είχε ελάχιστη σημασία. Ωστόσο, η ανάγκη φανέρωσε τις δυνατότητες της τηλεκπαίδευσης. Έδωσε σε όλους μας να καταλάβουμε πως με την ορθή χρήση νέων τεχνολογιών, είναι δυνατό να μεταφέρουμε τη φροντιστηριακή φροντίδα στο σπίτι. Ότι οι μαθητές που μένουν σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από φροντιστηριακές δομές μπορούν μέσω του διαδικτύου να απολαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες που παρέχει ένα σύγχρονο, οργανωμένο φροντιστήριο. Έτσι, οι οικογένειές τους έχουν τη δυνατότητα να τους εξασφαλίσουν τα ίδια εφόδια με αυτές που διαμένουν σε κεντρικές γεωγραφικές περιοχές. Μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας και συνεχών επιτυχιών – εννέα μαθητές μας ήταν οι πρώτοι της Λέσβου – μας δίνεται η ευκαιρία να διευρύνουμε το αρχικό μας όραμα. Να προσφέρουμε, δηλαδή, υψηλής ποιότητας φροντιστηριακές υπηρεσίες προς όλους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, με σημαντικά μικρότερο κόστος από αυτό των ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Οι εκατοντάδες μαθητές και οι οικογένειές τους που μας εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας μας, αποτίμησαν θετικά τις πάγιες παροχές του φροντιστηρίου, δηλαδή τα ολιγομελή και ομοιογενή τμήματα, τη διαρκή υποστήριξη και συχνή αξιολόγηση, τον ετήσιο προγραμματισμό διαγωνισμάτων, τις τρεις φάσεις διαγωνισμάτων προσομοίωσης ανά έτος, το εκπαιδευτικό υλικό, την εξαιρετική ομάδα καθηγητών του φροντιστηρίου μας.

Εφοδιασμένοι με μία ολοκαίνουρια ψηφιακή πλατφόρμα, είμαστε πλέον σε θέση να παράσχουμε όλες αυτές τις υπηρεσίες εξ αποστάσεως. Επιπλέον, η διαδικτυακή πλατφόρμα του φροντιστηρίου “πράξη” μας δίνει τη δυνατότητα:

  • σύγχρονης τηλεκπαίδευσης για online μαθήματα με λογισμικό βίντεο-διασκέψεων,
  • ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, είτε με εκπαιδευτικό υλικό που αναρτούν οι καθηγητές (σημειώσεις, εκπαιδευτικά βίντεο, κλπ.), είτε με κλειστού τύπου τεστ αξιολόγησης, είτε με την ανάθεση εργασιών,
  • επικοινωνίας με τους καθηγητές πέραν των ωρών του μαθήματος,
  • πρόσβασης στους γονείς/κηδεμόνες, οι οποίοι μπορούν να ενημερωθούν για τις επιδόσεις των μαθητών, τις απουσίες τους, να δουν σχόλια των καθηγητών για την πορεία των παιδιών τους, να ενημερωθούν για τα νέα του φροντιστηρίου,
  • ενημέρωσης για την πορεία της ύλης καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Όμως, η πολυδιάστατη μαθητική πορεία δεν εξαντλείται στο μαθησιακό κομμάτι. Γι΄ αυτό προσπαθούμε να βρισκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας σε όλο το φάσμα της σχολικής τους ζωής. Ενημερωνόμαστε διαρκώς σε εκπαιδευτικά θέματα, δίνουμε εμπεριστατωμένες προτάσεις σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, συμπληρώνουμε μαζί με τους μαθητές μας το μηχανογραφικό τους δελτίο, αλλά και υποστηρίζουμε ψυχολογικά τους μαθητές μας με τη συνδρομή επαγγελματία ψυχολόγου σε εξειδικευμένες συναντήσεις διαχείρισης άγχους.

Πρωτοπορούμε και εργαζόμαστε με ένα στόχο. Να βοηθήσουμε όλους τους μαθητές μας, όπου κι αν βρίσκονται, να κάνουν τα όνειρά τους πράξη.

 

Υπεύθυνοι σπουδών: Ξ. Γερμανός, Κ. Ράπτης, Ι. Τσουκαλοχωρίτης

email: info@praksi.gr

τηλ: 22510 54070

δ/νση: Ερεσσού 17, Μυτιλήνη

web: praksi.gr

fb: φροντιστήριο ΠΡΑΞΗ

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here