Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλοί Λημνιοί αλλά και μη, που ζουν και επενδύουν στο νησί,  όπου με προσωπικές θυσίες προσπαθούν με τα μικρά ή τα μεγάλα μέσα που διαθέτουν να προσελκύσουν επισκέπτες με στόχο το κοινό όφελος. Όπως μπορούν και όπως ξέρουν στον ψηφιακό κόσμο, δείχνοντας τις ομορφιές, τις παραδόσεις, την υπέροχη και παραδοσιακή γαστρονομία, τα χρώματα αλλά και τα αρώματα ενός νησιού που διαθέτει μια μοναδική και μοναχική ταυτότητα.

Γράφει ο Φιλοκτήτης

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που πολεμούν με κάθε τρόπο την ανάπτυξη της Λήμνου, κινούνται εναντίον όσων προσπαθούν και βλέπουν μάγισσες με σκουπόξυλα παντού. Άνθρωποι που το μόνο που θα επιθυμούσαν στην ζωή τους είναι η αυτοπροβολή και απολύτως τίποτα παραπάνω…

Τα τελευταία χρόνια, πέρα από την εικόνα των ενημερωτικών ιστοτόπων που έχουν πάρει μια πιο σύγχρονη και μοντέρνα μορφή,  χάρη στη νέα σχολή επικοινωνίας και προβολής που ξεκίνησε πρώτο το limnosreport,  ακολουθούν πιστά και όλοι οι υπόλοιποι, κάποιος θα διαπιστώσει μια μεγάλη αύξηση στις σελίδες του Facebook με ποικίλη θεματολογία Λήμνου!  

Τα κοινωνικά δίκτυα πλέον έχουν εισβάλει με δυναμικό τρόπο στις ζωές των πολιτών και σε πολλές περιπτώσεις καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό το κατά πόσο κάποιος θα επιλέξει κάποιον τόπο για να κάνει τις διακοπές του.

Με μια απλή αναζήτηση, ο χρήστης θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν πλέον άνω των 20 σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες φίλους να τις ακολουθούν και να γνωρίζουν την Λήμνο.

Για διαφόρους λόγους που δεν είναι της παρούσας στιγμής, η όμορφη πεταλούδα του Βορείου Αιγαίου, παρέμενε μακριά από τα μάτια ανθρώπων που όσων σήμερα την γνωρίζουν παραμένουν με ανοιχτό το στόμα.

Γνώστης των σύγχρονων μορφών επικοινωνίας δεν είμαι και ούτε θα ισχυριστώ ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα με εντυπωσιάζει η άποψη των φίλων σχετικά με το νησί της καταγωγής μου, στο κλεινόν άστυ όπου διαμένω.

Τελευταία μάλιστα υπάρχει και μια σελίδα με αναφορά στην διαχρονική ιστορικότητα, μέσα από την οποία μαθαίνουν οι φίλοι και οι επισκέπτες, ώστε να κατανοούν καλύτερα γιατί τα Λημνιακά προϊόντα διαθέτουν άριστη φήμη παραγωγής και ποιότητας.

Όλες αυτές οι ιδιωτικές προσπάθειες αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων και ελπίζουμε να παραμείνουν διαχρονικές κάνοντας μας παρέα και κατά την διάρκεια του χειμώνα όπου νοσταλγούμε την Λήμνο αλλά δεν μπορούμε να είμαστε εκεί.

Σύντομα θα βρεθούμε και εμείς κοντά στον αγαπημένο μας τόπο και θα απολαύσουμε όλα εκείνα που τόσο πολύ μας λείπουν…

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here