Αναγνώστης του LimnosReport, το παρακάτω αγανακτισμένο μήνυμα….

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μία καταγγελία.

Η οικολογική καταστροφή του κόλπου του Μούδρου που ζουν πολλές οικογένειες ψαράδων του χωριού είναι κοντά. Και όλα αυτά γιατί πολλοί αχόρταγοι λαθροδύτες ψαρεύουν ανελλιπώς το «αγγούρι της θάλασσας» τον Ολοθούριο όπως είναι η πραγματική ονομασία του. Αλιεύοντας 20πλάσιες ποσότητες από το επιτρεπόμενο, δεν διστάζουν να ψαρεύουν ακόμα σε διαύλους πλοίων, σε αρχαιολογικούς χώρους ακόμα και πάνω στην στεριά, ακόμα και μέσα στο λιμάνι του Μούδρου όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, παρόλο τις καταγγελίες στις τοπικές αρχές οι αρμόδιοι δεν κάνουν τίποτα.

Ο ολοθούριος στον οποίος αναφερόμαστε κοστίζει στην Κίνα έως και 3.000€ το κιλό και όπως καταλαβαίνετε κάποιοι βγάζουν αρκετό χρήμα από αυτό. Το συγκεκριμένο εχινόδερμο είναι πολύ σημαντικό για την οικολογική ισορροπία του βυθού γιατί τρέφεται γενικά με απόβλητα, νεκρή και αποσυντιθέμενη οργανική ύλη που βρίσκεται στη θάλασσα.

Κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η παράνομη αλίευση του άμεσα πρώτου η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, οι αρχές δυστυχώς εθελοτυφλούν.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here