ΛΗΜΝΟΣ

Ανοιχτή επιστολή της Χαρούλας Ζαμπετάκη-Πλιάτσκα στο LimnosReport.

post-img

Με αφορμή την  αναδημοσίευση άρθρου στο LimnosReport στις 7 Ιανουαρίου,   με τίτλο: “Χριστούγεννα εις την Λήμνον”….ενα σπάνιο δημοσιευμά του 1938.”, λάβαμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με την «πατρότητα» του εν λόγω κειμένου.

Σας παραθέτουμε την επιστολή μιας και το LimnosReport,  έχει ως πάγια τακτική να αναγράφει την πηγή των αναρτήσεων του, σεβόμενο πάντα τους κανόνες που τόσο ο νόμος όσο και η ηθική επιτάσσουν.

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας…

“Αθήνα 16.1.2020

Ανοικτή επιστολή

Αγαπητό  Limnos Report.

       Στις αρχές Φεβρουαρίου, διάβασα την αναδημοσίευση που είχατε καταχωρήσει στις 7.1.2020 στην ιστοσελίδα σας, η οποία περιέγραφε την εορτή των Χριστουγέννων στη Λήμνο, αμέσως μετά την απελευθέρωση, το 1912. Η πηγή δε του κειμένου, την οποία αναφέρατε, ο «tilemaxos karavias», το παρουσίαζε ως δικό εύρημα.

        Το κείμενο αυτό ανήρτησε ο κος Ηλίας Κότσαλης στο φύλλο 508/19.12.2007 της εφημερίδας «ΛΗΜΝΟΣ», με τον τίτλο «Χριστούγεννα του 1913 εις την Λήμνον», προσθέτοντας και την ακόλουθη λεζάντα: «Η κ. Χαρούλα Ζαμπετάκη-Πλιάτσκα, συλλέγοντας στοιχεία για τον αδικοχαμένο στην πυρκαιά του κινηματογράφου το 1939, Λημνιό Λογοτέχνη Ν. Βίγλα, ανακάλυψε ένα σπουδαίο δημοσίευμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 27.12.1938. Εκεί ο πρώτος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στη Λήμνο, μετά την απελευθέρωσή της το 1912, περιγράφει πως πέρασε τα Χριστούγεννα του 1913 (!!!), που τα χαρακτηρίζει ως τα σημαντικότερα της ζωής του. Η κ. Πλιάτσκα που μας έστειλε αυτό το σπάνιο αναπάντεχο δημοσίευμα, αναφέρει ότι ο συγγραφέας Ιπποκράτης Καραβίας (1866-1954) ήταν Νομικός, δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρόεδρος του φιλολογικού συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ και της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ και ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ».

        Μάλιστα η κα Μίκα Μελισσά, σε άρθρο της στο φύλλο 514/6.2.2008 της εφ. ΛΗΜΝΟΣ, είχε συγχαρεί τον κο Κότσαλη  για τη δημοσίευση αυτού του κειμένου.

      Επειδή το κείμενο του κου Καραβία είναι ίδιο με αυτό του κου Κότσαλη, σας παρακαλώ να του αναφέρετε  ότι  σύμφωνα με τον Ν. 2121/1993 απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η ανατύπωση μέρους ή συνόλου των κειμένων, σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την άδεια του συγγραφέως.

       Επι πλέον θα ήθελα να επισημάνω ότι επρόκειτο για τα Χριστούγεννα του 1912 και όχι του 1913.

                                                                                                                                                Χαρούλα Ζαμπετάκη-Πλιάτσκα“

Το σχετικό κείμενο της κ. Χαρούλας Ζαμπετάκη-Πλιάτσκα Αρ. φ. 508 – 19.12.2007 της Εφημερίδας ΛΗΜΝΟΣ
Το σχετικό κείμενο της κα Μίκα Μελισσά, στο φύλλο 514/6.2.2008 της Εφημερίδας ΛΗΜΝΟΣ

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.