Σιωπηρά από την πλευρά της Astra Airlines, χωρίς νέα ανακοίνωση που να ενημερώνει το επιβατικό κοινό, συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων καθώς και σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε η πτήση από Θεσσαλονίκη για Ηράκλειο και επιστροφή Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ήδη δύο αεροπορικές εταιρείες εξετάζουν την απόκτηση της ASTRA η οποία, καλύπτει με τα τέσσερα αεροπλάνα που διαθέτει δρομολόγια προς νησιά και σε γραμμές άγονες, που επιδοτούνται από την Πολιτεία.
της
Η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ASTRA Airlines, έγινε ξαφνικά γνωστή όταν το προηγούμενο Σάββατο η εταιρεία προχώρησε σε ακυρώσεις πολλών πτήσεων ενώ ανακοίνωνε ότι το πτητικό της πρόγραμμα αναστελλόταν μέχρι και εχθές Δευτέρα. Όμως οι ακυρώσεις συνεχίζονται και αυτό, όπως έγινε γνωστό, επειδή η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαγόρευσε την πραγματοποίηση πτήσεων λόγω των οφειλών της εταιρείας προς την ΑΠΑ.
Η επικοινωνία με την Εταιρεία και τον ιδιοκτήτη της, δεν είναι κατορθωτή και το μόνο που έχει λεχθεί στους επιβάτες που είχαν αγοράσει εισιτήρια για τις πτήσεις της, ήταν ότι τα αιτήματα για αποζημιώσεις θα εξετασθούν και θα απαντηθούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.
Βεβαίως αν η ASTRA δεν καταφέρει να συγκεντρώσει κεφάλαια για να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της, θα πρέπει η αρμόδια αρχή, να διενεργήσει διαγωνισμούς για την κάλυψη των γραμμών παροχής δημόσιας υπηρεσίας, δηλαδή των άγονων γραμμών.
Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες που, σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, ενδιαφέρονται για να πάρουν τη θέση της ASTRA, έχουν αρκετά χρόνια στην αγορά, η μία μάλιστα εκτελεί πάρα πολλά δρομολόγια εσωτερικού ενώ η άλλη, συνδέει τη Θεσσαλονίκη και με πολλούς προορισμούς του εξωτερικού.
Ειδήσεις Σήμερα:
- Drone καταγράφει την απόλυτη καταστροφή στο Λασίθι – Χωράφια και δρόμοι στη λάσπη – Βίντεο
- Απαγορευτικό απόπλου στο Αιγαίο – Πώς διαμορφώνονται τα δρομολόγια από και προς τη Λήμνο
- Νέα αντιπαράθεση για το Παλλημνιακό Ταμείο .Ο Χρίστος Κακαρνιάς απαντά στον απολογισμό Σακαρίκου και θέτει σειρά ερωτημάτων
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



