ΛΗΜΝΟΣ

Τουρκικές προκλήσεις με μπαράζ υπερπτήσεων παρουσία του ΝΑΤΟ- Τα αντίποινα για το ελληνικό «χουνέρι»

post-img

Η Άγκυρα εκτινάσσει την ένταση στο Αιγαίο με κρεσέντο παραβιάσεων πάνω από ελληνικά νησιά

Ώρα τρεις το μεσημέρι και η εικόνα που φτάνει από τα Ελληνικά ραντάρ στα μόνιτορ του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα δείχνει τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες δυόμιση ώρες.

Δίνεται εντολή ετοιμότητας σε όλες πολεμικές μοίρες.

Τα Τουρκικά μαχητικά αρχίζουν σταδιακά να απογειώνονται κατά κύματα κυρίως από τη βάση του Ντάλαμαν αλλά κι από τις υπόλοιπες βάσεις τους και να πετούν σε πρώτη φάση νότια προς το σύμπλεγμα του Καστελόριζου και στη συνέχεια δυτικά προς το ανατολικό Αιγαίο.

Αφορμή είναι και η άσκηση που έχουν προγραμματίσει ανατολικά της Ρόδου με τη συμμετοχή μάλιστα και του Νατοϊκού ιπταμένου ραντάρ Ε-3 AWACS.

Σχεδόν την ίδια ώρα σε κοντινή σχετικά απόσταση μεταξύ Ρόδου και Κύπρου, Ελληνικά μαχητικά εκπαιδεύονται μαζί με την Ισραηλινή πολεμική αεροπορία η οποία έχει φέρει στην περιοχή και ιπτάμενο τάνκερ για να εφοδιάζει τα Ισραηλινά αλλά και τα Ελληνικά μαχητικά.

Προκλήσεις παρουσία του ΝΑΤΟ

Όμως ο σχεδιασμός των Τούρκων επιτελών δεν περιλαμβάνει μόνο την εκπαίδευση.

Για τέταρτη φορά τους τελευταίους μήνες προχωρούν σε προκλήσεις προς την Ελλάδα παρουσία ιπτάμενων μέσων της Συμμαχίας .

Η Τουρκική πολεμική αεροπορία γρήγορα εγκαταλείπει τις εκπαιδευτικές πτήσεις και βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο «αντίποινα» για να πάρει τη ρεβάνς έπειτα από το «χουνέρι» της περασμένης εβδομάδας στην Κύπρο, όταν τρία Ελληνικά F-16 αλλά και το C-130 έφτασαν χωρίς καν να γίνουν αντιληπτά από τα Τουρκικά ραντάρ.

48 ώρες πριν η Άγκυρα, είχε προσπαθήσει να πετάξει με τα μαχητικά της χαμηλά, κάτω από τα Ελληνικά ραντάρ, νότια της Λήμνου μέχρι την Σάμο αλλά γρήγορα έγιναν αντιληπτά.

Μπαράζ υπερπτήσεων το 2019

Τα F-16 των γειτόνων στοχοποιούν αρχικά το σύμπλεγμα του Καστελόριζου και προχωρούν σε υπερπτήσεις πάνω από τη Ρω για να βρουν μπροστά τους τα Ελληνικά «φτερά».

Εκεί ξεκινούν και οι πρώτες σκληρές αερομαχίες.

Ακολουθούν νέες παραβιάσεις και υπερπτήσεις τόσο στο Φαρμακονήσι όσο και σε Οινούσσες-Παναγιά στη Χίο.

Τα Ελληνικά αεροσκάφη που έχουν πλέον απογειωθεί από όλες σχεδόν τις πολεμικές μοίρες τα καταδιώκουν παντού.

Αργά το απόγευμα στο Αιγαίο πετούν μόνο Ελληνικά φτερά κάνοντας πράξη το δόγμα της Πολεμικής Αεροπορίας ότι αυτή θα έχει πάντα την τελευταία προσγείωση δική της.

Απόλυτα προβλέψιμοι…

«Ανοιχτό βιβλίο» είναι πλέον οι Τούρκοι επιτελείς όταν αποτυγχάνουν να αιφνιδιάσουν.

Χάνουν την ψυχραιμία τους και προχωρούν σε σπασμωδικές ενέργειες προκειμένου να προκαλέσουν σημειώνουν επιτελείς της ΠΑ.

Οι υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα και μη, Ελληνικά νησιά έχουν μπει το τελευταίο διάστημα για τα καλά στον σχεδιασμό της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με σκοπό να εκτινάξει την ένταση στο Αιγαίο και να κάνει αισθητή την παρουσία της.

68 φορές μέσα στο 2019 οι Τούρκοι ιπτάμενοι πήραν εντολή και πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο, τις Οινούσσες, την Παναγιά, τους Φούρνους, το Φαρμακονήσι κι’ άλλα μικρότερα νησιά.

Σε όλες τις περιπτώσεις, στόχος ήταν να καταγραφούν οι υπερπτήσεις με τους Τούρκους πιλότους να αποφεύγουν να εμπλακούν με Ελληνικά μαχητικά πάνω από Ελληνικό έδαφος.

Παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα έχει στρέψει την προσοχή της στην Συρία, επιδιώκει με τις συνεχείς προκλήσεις τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο, να υποστηρίξει το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», που ξεκινά από τη Μαύρη Θάλασσα και καταλήγει μέχρι τη Μέση Ανατολή.

 

 

http://newpost.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!