Ναι οι νέοι μιλούν…. αρκεί να τους αφήσεις ελεύθερα να εκφράσουν την άποψη τους…

Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να ακούσουμε την νέα γενιά σοβαρά;

Ένας νέος χθες, έστειλε τους προβληματισμούς του στο limnosreport (δείτε εδώ σχετικό άρθρο), σήμερα το συνεχίζει  μια άλλη νεανική φωνή.

Διαβάστε τις σκέψεις της για την ανάπτυξη και βελτίωση της Λήμνου:

 

Διαβάζοντας το άρθρο σας για την ανεργία των νέων στο νησί και τα παράπονα του συντοπίτη μας από το Κοντοπούλι , αποφάσισα να σας γράψω και τις δικές μου σκέψεις για την ανάπτυξη και βελτίωση του νησιού.

 

Ο σπουδαίος J.F.Kennedy είχε πει “σκέψου τι κάνεις εσύ για τον τόπο σου και όχι τι ο τόπος για σένα”.
Πιστεύω ότι όλοι στη Λήμνο πρέπει να το ενστερνιστούμε αυτό το δόγμα. 
Μία βόλτα στις αναπτυγμένες και πλούσιες Κυκλάδες ή στα Ιόνια ή στα Δωδεκάνησα θα μας δώσουν την απάντηση στην ανάπτυξη και βελτίωση της Λήμνου και τελικά της ζωής των νέων. 

 

Τα χωριά στις Κυκλάδες κάθε χρόνο είναι  ασπρισμένα, φροντισμένα, καθαρά και όμορφα. Αυτό δεν γίνεται μόνο από τους Δήμους ή τη Περιφέρεια, αλλά και από τους ίδιους τους κατοίκους. Κι αν ο διπλανός τους είναι μια ανήμπορη γριούλα ή κάποιος που λείπει χρόνια στο εξωτερικό ή τέλος πάντων ένα παραμελημένο οίκημα , οι γείτονες το φροντίζουν απέξω ώστε να μην χαλάει τη όψη του χωριού.

 

Οι επισκέπτες είναι οι φιλοξενούμενοι (με την αρχαία έννοια της φιλοξενίας) όλου του χωριού. Φροντίζουν ώστε όταν οι επισκέπτες γυρίσουν στη πατρίδα τους, να έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις, έστω και αν για 3-4 μήνες χαλάσει η βολή των ντόπιων. Στο Βάρος, σε μία πλατεία απαγορεύεται το παρκάρισμα για 4 μήνες και κάποιοι ενοχλούνται και συνεχώς παρκάρουν!
Οι υπηρεσίες που προσφέρονται σ’ αυτά τα νησιά είναι με επίκεντρο τους επισκέπτες. Έτσι, υπάρχει λεωφορείο για  12 ώρες σε όλο το νησί, χωρίς να σκέφτονται ότι “τα ταξί θα επαναστατήσουν, γιατί δεν θα έχουν τόση δουλειά” . Τα ταξί έχουν τελικά περισσότερη δουλειά, γιατί οι επισκέπτες είναι περισσότεροι. Έτσι, αν βρεθείτε στην μικρή Ίο το καλοκαίρι θα μπορέσετε να δείτε όλο το νησί με λεωφορείο μέχρι αργά το βράδυ. Στη Λήμνο?

 

Τελικά, αν η φιλοσοφία των κατοίκων του νησιού πλησιάσει στην αρχαία έννοια της φιλοξενίας, πιστεύω ότι η Λήμνος, με τους αναρίθμητους θησαυρούς που έχει, θα γίνει το καλύτερο νησί στο κόσμο. Οι δε νέοι άνθρωποι δεν θα ξέρουν τι σημαίνει ανεργία.
 
Σας ευχαριστώ πολύ.”

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here