Τα τελευταία χρόνια η Λήμνος έχει μετεξελιχθεί σε έναν πολύ ελκυστικό τουριστικό προορισμό χάρη στην βελτιωμένη προβολή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι μέχρι στιγμής πετύχαμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Το αντίθετο μάλιστα. Ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς και θέλει ακόμα πιο συντονισμένη προσπάθεια από εμάς που θα βρεθούμε και πάλι στο τιμόνι αυτής της προσπάθειας, επιχειρώντας πλέον σε διαφορετικές αγορές με την στήριξη του Δήμου Λήμνου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Όμως η ανοικοδόμηση νέων καταλυμάτων φιλοξενίας είναι η απόδειξη της επιτυχούς πορείας.

Αυτή την στιγμή στην Λήμνο, κανείς είναι πολύ εύκολο να παρατηρήσει μια μεγάλη ανοικοδόμηση νέων καταλυμάτων αλλά και ανακαίνιση πολλών χώρων  που προορίζονται για την πλατφόρμα Airbnb, στην οποία με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς διατίθενται τα τελευταία χρόνια άνω των 1.500 σημείων φιλοξενίας επισκεπτών, φθάνοντας έτσι ή και ξεπερνώντας συνολικά μαζί με τα τουριστικά καταλύματα όλων των κατηγοριών τις 5.000 κλίνες διαμονής και φιλοξενίας.

Μέχρι στιγμής η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη και λειτουργούσε σε βάρος των επενδυτών τουρισμού και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις τους απέτρεπε νέους να προχωρήσουν σε ολοκληρωμένη επένδυση.  Όμως το Airbnb, όπως και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας και είναι κάτι που όπως φαίνεται θα συνεχιστεί, αυξάνοντας την ετήσια επισκεψιμοτητα στο πανέμορφο νησί μας.   

Στην πορεία αυτή η κυβέρνηση έρχεται να βάλει μια τάξη με ένα νέο νομοσχέδιο ώστε να υπάρχει μια πιο εύρυθμη λειτουργία και εξισορρόπηση της τουριστικής αγοράς.

Έτσι τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Τουρισμού, εξετάζουν την επιβολή φόρου διαμονής στα καταλύματα που μισθώνονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Σύμφωνα με την Real News της Κυριακάτικης έκδοσης. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι διττός: αφενός η ενίσχυση των κρατικών εσόδων, αφετέρου η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι τα αρμόδια υπουργεία σχεδιάζουν την εντατικοποίηση των ελέγχων. Προκειμένου να μπει ένα τέλος στην άναρχη ανάπτυξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων.

 

Επιμέλεια Νατάσα Ταραράκη με στοιχεία απο το usay.gr

Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθραΔείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here