Μας ερωτεύτηκε το καλοκαιράκι και δεν λέει να φύγει. Δεν μας πειράζει καθόλου αυτό. Άλλωστε κάνει καλό και στην τσέπη γιατί ο χειμώνας είναι ακριβός για θέρμανση. Η καλοκαιρινή διάθεση ψηλά μέχρι νεοτέρας από τον καιρό….

  •  Τελείωσαν τα πολιτικά «μαγειρέματα»…. και τώρα είναι όλοι σε αναμονή για το σέρβις των αποτελεσμάτων. Υπάρχουν χαρούμενοι αλλά και αδικημένοι. Άλλωστε οι χαμένοι θέλουν έξι μήνες να καταλάβουν ότι έχασαν και οι νέοι να προσαρμοστούν. Σύντομα θα πέσουν και τα ονόματα στο τραπέζι για να μαζευτούν και εκείνοι που απλά κάνουν τον μαϊντανό στον νικητή αλλά σύντομα θα μπουν στο ράφι….

 

  • Νέος Μητροπολίτης ο Ιερόθεος. Άσπρος καπνός βγήκε από την Αθήνα και στο νησί πήραν μπρος χαρμόσυνα οι καμπάνες. Με το καλό να τον δεχτούμε τον νέο Ιεράρχη μας!  Μεγάλο το γεγονός και πολλά τα χαμόγελα παντού. Άντε Άξιος και σιδερένιος….

 

  • Νέος όμως και ο Περιφερειάρχης Μουτζούρης…. Ήρθε κουστουμαρισμένος και καλόκεφος στην επέτειο της 8ης Οκτώβρη. Άκουσε πολλούς αλλά δεν είπε πολλά…. Θα τα πει πιο αναλυτικά και σύντομα μάλιστα. Στις 28 του Οκτώβρη που θα ξαναρθεί. Πάντως θα είναι πολλά τα νέα ονόματα που θα πλαισιώσουν την προσπάθεια του. Λίγη ακόμα υπομονή γιατί ένα στρίμωγμα με το προσφυγικό την έχει η αλήθεια είναι….  

 

  • Για τον Δήμαρχο συστάσεις ιδιαίτερες δεν χρειάζονται…. Ο κόσμος ξαναποφάσισε να τον έχουμε για άλλα τέσσερα χρόνια. Όμως αυτή την φορά με άλλη παρέα στο τιμόνι του Δήμου. Ειδομέν και εκεί…

 

  • Με την αγωνία περί λίγης και καλής βροχής αγρότες και γεωργοί. Η γη της Λήμνου με τα πλούσια σιτάρια περιμένει για να γίνουν μετά νόστιμο και υγιεινό ζυμωτό ψωμί, κουλουράκια, φλωμαράκια και ότι άλλο βάζει ο νους σας! Βροχούλα θέλουν και τα προβατάκια για να βρουν πράσινο για γαλατάκι, τυράκι και όλα τα τα καλά. Αρκεί να μην ρίξει πολύ και ξαφνική βροχή και μας πάρει και μας σηκώσει γιατί μια αλλαγή στις συνήθειες του καιρού υπάρχει πώς να το κάνουμε….

 

  • Ε άντε να ετοιμάζονται οι νοικοκυρές για τον χειμώνα. Χαλιά κτλ. Θέλει δεν θέλει θα ξεπροβάλει κάποια στιγμή και πρέπει να είναι έτοιμες….

Αυτά έχει το Εσπρεσάκι εν συντομία. Λίγα και καλά για σήμερα. Δεν είναι και για χόρταση ντε.

Άσε που ο πολύς καφές πειράζει και στα νεύρα κάποιους….  Μόλις έχω νεότερα κους κους, θα επανέλθω να το ξαναπιούμε αλλά και να τα ξαναπούμε…

Καλό Φθινόπωρο στην όμορφη Λήμνο.   

Θα σας κερνάω εσπρεσάκι από το Limnosreport, αραιά και που… γιατί κρίση έχουμε ακρίβυνε και αυτός….

Νατάσα Ταραράκη

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here