Και την φετινή χρονιά ένας Λημνιός θα είναι στο Ρόστερ  του Ηφαίστου.

Ο 18χρόνος  Δημήτρης Γκαλιούρης, ένα παιδί που προέρχεται από τις ακαδημίες του Ηφαίστου, από το καλοκαίρι είναι στην «πρώτη» ομάδα!

Ο Δημήτρης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2001 στην Αθήνα . Μεγάλωσε στην Λήμνο όπου και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια. Φέτος τελείωσε το Γενικό Λύκειο Μύρινας και εισήχθη δεύτερος στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό ήταν το ποδόσφαιρο , στην συνέχεια το Τμήμα Στίβου της Α.Ε.Λ. για να καταλήξει στο μεγάλο του πάθος που είναι το μπάσκετ. Από τα πρώτα του γυμνασιακά χρόνια έπαιζε μπάσκετ στις γειτονιές της Μύρινας όπου τον ξεχώρισε και τον πήρε υπό την εποπτεία του ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Aιγαίου κ. Νικόλαος Ρηγόπουλος ο οποίος είναι λάτρης του αθλήματος. Πριν δύο χρόνια μπήκε στη ακαδημία μπάσκετ που ιδρύθηκε στην Λήμνο με πρωτοβουλία του  Παντελή Μπούμπουρα  σε συνεργασία με τον  Παναγιώτη Φασούλα. Ένα χρόνο αργότερα  το νησί απέκτησε την επαγγελματική ομάδα “Ήφαιστος” και ο Δημήτης συνέχισε την προσπάθειά του κάτω από τις οδηγίες του προπονητικού team της ακαδημίας του Ηφαίστου με επικεφαλής τον  Μανώλη Παπαμακάριο,  ο οποίος εισηγήθηκε φέτος στον προπονητή  Σωτήρη Μανωλόπουλο την ένταξή του στον εντατικό ρυθμό των προπονήσεων της ομάδας της Α1 κατηγορίας.

Ο Δημήτρης κυριολεκτικά «άρπαξε» την ευκαιρία και χάρη στην επιμονή του, στην σκληρή δουλειά, αλλά και στον καλό του χαρακτήρα έχει κερδίσει την συμπάθεια όλων στην ομάδα, με αποτέλεσμα όλοι να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον «μικρό».

Ήδη έχει πάρει χρόνο συμμετοχής  στα φιλικά   παιχνίδια της ομάδας και το μέλλον του ανήκει!

Ο Δημήτρης είναι ένα λαμπρό  παράδειγμα για τους μικρούς φίλους του μπάσκετ και του Ηφαίστου και σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που θα θέλουν να ακολουθήσουν…. τα βήματά του προς το καλάθι!

  Τις ελεύθερες ώρες του  τις περνάει παρέα με αγαπημένους του φίλους , διαβάζοντας  λογοτεχνία , ακούγοντας μουσική, παίζοντας κιθάρα και φωτογραφίζοντας.

Καλή επιτυχία Δημήτρη!

κείμενο Κρέτσης Βασίλης

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here