Συναυλία Gadjo Dilo  στο παλιό λιμάνι της Μύρινας

 

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00

με ελεύθερη είσοδο

Πριν από 10 χρόνια  έξι φίλοι  με κοινή αγάπη για την Gypsy Jazz μουσική συναντήθηκαν.

Έτσι δημιουργήθηκαν οι Gadjo Dilo , το συγκρότημα που κατάφερε μέσα από τις  διασκευές του να συστήσει ουσιαστικά  την Manouche μουσική στο ευρύ κοινό! 

 

10 χρόνια αργότερα …

Μετά από δύο studio album με ξεχωριστές διασκευές  που οι περισσότεροι κάπου έχουμε σιγοτραγουδήσει, αναρίθμητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και σημαντικές συνεργασίες , οι Gadjo Dilo ξεκινάνε για άλλη μια φορά τα καλοκαιρινά τους ταξίδια.

Στους σταθμούς τους περιλαμβάνεται και η Λήμνος, με μία συναυλία στις 3 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο παλιό λιμάνι της Μύρινας, η οποία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Λήμνου.

Οι Gadjo Dilo συνδυάζουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και ’60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό στυλ, το “Manouche De Grec”. Eπί σκηνής, δεν παραλείπουν, επίσης, να κάνουν ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazzstandards, και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου.

Στη συναυλία θα ακούσουμε και κομμάτια από το τρίτο τους album και το οποίο αποτελείται κυρίως από πρωτότυπες συνθέσεις του συγκροτήματος.

 

10 Χρόνια Gadjo Dilo  ,10 Χρόνια Gypsy Swing !

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here