Με αφορμή ατυχήματα που έχουν σημειωθεί σε απερίφρακτα πηγάδια και με στόχο την ασφάλεια ανθρώπων και ζώων, καλούμε τους ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές τόσο των περιφραγμένων, όσο και των απερίφρακτων αγροτικών κτημάτων να προβούν άμεσα στην κάλυψη, την περίφραξη ή τη σήμανση των πηγαδιών, των τάφρων (τεχνητών ή φυσικών) και λοιπών εκβαθύνσεων που βρίσκονται εντός των ορίων των αγροκτημάτων τους.
Οι παραβάτες τιμωρούνται με κυρώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία (αρ. 13 της 1/2008 Αγρονομικής Διάταξης, αρ. 43 του Ν. 3585/2007 σε συνδυασμό με το αρ. 458 του ποινικού κώδικα, αρ. 11 της παρ. 2 της ΚΥΑ αριθ. 146896/17-10-2014). Ωστόσο, πέρα από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας είναι πρωτίστως θέμα συνείδησης για όλους και η παράλειψή τους αποτελεί εγκληματική αμέλεια, με σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια ανθρώπων και ζώων.
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




