ΛΗΜΝΟΣ

Εγκύκλιος για ειδικά μέτρα στήριξης στα νησιά του Αιγαίου.

post-img

Εκδόθηκε από τον Οργανισμό Πληρωμών Κοινοτικών Επιδοτήσεων  η εγκύκλιος για την εφαρμογή των καθεστώτων των συνδεδεμένων ενισχύσεων, της ειδικής καλλιεργητικής ενίσχυσης για το βαμβάκι και των μέτρων μικρών νησιών Αιγαίου Πελάγους έτους 2019.

Πρόκειται για την τυπική καθιερωμένη εγκύκλιος, που εκδίδεται κάθε χρόνο, και προσδιορίζει τις υποχρεώσεις των παραγωγών να τύχουν των σχετικών ενισχύσεων, καθώς τα ποσά αυτά βγαίνουν λίγο πριν πληρωθεί κάθε συνδεδεμένη τον Φεβρουάριο, δηλαδή και μετά.

Άγνωστο βέβαια, τι μέλει γενέσθαι με την συνδεδεμένη στα ζαχαρότευτλα, μετά το «σπάσιμο» της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε σε επιμέρους εταιρείες ειδικού σκοπού και αξιοποίησή τους, αλλά και για μια διετία τουλάχιστον αναστολή της παραγωγικής της διαδικασίας στα εργοστάσια που διαθέτει στην ελληνική επικράτεια.

Η Συνδεδεμένη στήριξη χορηγείται στους παρακάτω τομείς:

Α. Συνδεδεμένες ενισχύσεις βάσει έκτασης

1.Ρύζι
2.Σκληρό Σίτο
3.Βιομηχανική τομάτα
4.Πορτοκάλια χυμοποίησης
5.Όσπρια ανθρώπινης κατανάλωσης
6.Πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή
7.Σπόροι σποράς
8.Σπαράγγια
9.Ζαχαρότευτλα
10.Ροδάκινα προς χυμοποίηση
11.Κορινθιακή σταφίδα
12.Καρποί με κέλυφος
13.Μήλα
14.Πρωτεϊνούχα Κτηνοτροφικά Σανοδοτικά Ψυχανθή

Β. Συνδεδεμένες ενισχύσεις για ζώα
15.Βόειο κρέας

16.Πρόβειο και αίγειο κρέας
17.Ειδική συνδεδεμένη ενίσχυση στον τομέα της κτηνοτροφίας – Μέτρο 1 γεωργοί που εκτρέφουν βοοειδή, Μέτρο 2 γεωργοί που εκτρέφουν αιγοπρόβατα
18.Σηροτροφία

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ

Σύμφωνα με το άρθρο 58 του κανονισμού (ΕΚ) 1307/2013 του Συμβουλίου, το ποσό της ειδικής ενίσχυσης καθορίζεται σε 749,38 ευρώ/εκτάριο για βασική έκταση 250.000 εκταρίων. Σε περίπτωση υπέρβασης της βασικής έκτασης το ποσό της ειδικής ενίσχυσης μειώνεται κατ’ αναλογία της υπέρβασης.

Η ελάχιστη απαιτούμενη ποσότητα πιστοποιημένων σπόρων σποράς βαμβακιού για την καλλιεργητική περίοδο 2019, καθορίζεται σε 16 κιλά ανά εκτάριο στην περίπτωση καλλιέργειας ποικιλιών βαμβακιού ή 13 κιλά ανά εκτάριο στην περίπτωση καλλιέργειας υβριδίων βαμβακιού και σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξασφαλίζει ελάχιστη πυκνότητα 100.000 ή 85.000 φυτών ανά εκτάριο αντίστοιχα.

Ως καταληκτική ημερομηνία σποράς ορίζεται η 31η Μαΐου 2019, εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας που απαιτείται επανασπορά.

ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ     

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα εφαρμόζεται στο πλαίσιο της διαχείρισης και του ελέγχου των μέτρων για τη συνέχιση και ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, στα εξής τοπικά γεωργικά προϊόντα:
1.Δαμάσκηνα Σκοπέλου.
2.Φασόλια και βρώσιμο λαθούρι
3.Αμπελοοινικός τομέας
4.Διατήρηση παραδοσιακών ελαιώνων
5.Γεώμηλα
6.Τοματάκι Σαντορίνης.
7.Αγκινάρα Τήνου.
8.Εσπεριδοειδή
9.Διατήρηση της παραδοσιακής καλλιέργειας της μαστίχας Χίου.
10.Κριθάρι Λήμνου
11.Παραγωγή γάλακτος που προορίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και για την παραγωγή γιαούρτης

 

Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.