Παρακολουθήσαμε με προσοχή την εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου μας. Η χρόνια απουσία ουσιαστικής διοίκησης  και η μη θέσπιση κινήτρων στους γιατρούς  από την Πολιτεία ,κινήτρων που θα έκαναν την τοποθέτηση και την παραμονή τους στο νησί ευχερέστερη,  επέφεραν σταδιακά την αποδυνάμωση του ιατρικού του δυναμικού.

Οι ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της Λήμνου  σε υπηρεσίες υγείας είναι αυξημένες και παρά την υπερπροσπάθεια των νοσοκομειακών  ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού ,είναι αδύνατη η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας.

Εν έτει 2019 είναι απαράδεκτο να εξαναγκαζόμαστε σε ταξίδια για να υποβληθούμε σε χειρουργεία ρουτίνας. Είναι απαράδεκτο καρκινοπαθείς  να ξεσπιτώνονται , να ταλαιπωρούνται  σωματικά, ηθικά και οικονομικά για να ακολουθήσουν το σχήμα της χημειοθεραπείας τους. Είναι απαράδεκτο γιατρός και μάλιστα ογκολόγος  να βρίσκεται σε άδεια επί πέντε συνεχή χρόνια.

Στο διάλογο ακούγονται πάντα πολλές απόψεις. Και το διάλογο τον ξεκινάμε με αυτονόητο το σεβασμό στον άλλο. Από όσα ακούστηκαν κρατάμε από όλους  τις  καλές προθέσεις για έναν ιερό σκοπό και αφήνουμε πίσω  εκείνα που δεν αφορούν τον ασθενή, δεν αφορούν τον κάτοικο του νησιού μας.

Η πρόσκληση του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Λήμνου  και του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου για τη συγκρότηση  επιτροπής που θα εργαστεί για την πρόοδο των σοβαρών αυτών ζητημάτων μας βρίσκει ενεργούς . Είναι υποχρέωσή μας να συμβάλουμε σ’αυτή την κατεύθυνση αυτή, στην ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων μας στην υγεία.

Η «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» θα είναι παρούσα .

 

                                                                    Ελεονώρα Γεώργα

                                                               «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ»

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here