ΛΗΜΝΟΣ

Λιβαδοχώρι: Το χωριό με τα επιβλητικά αρχοντικά!

post-img

Αναδημοσιευση   από το mariailiaki.gr

“Στο κέντρο της Λήμνου, εκεί που διασταυρώνονται οι δρόμοι για την Μύρινα και τον Κοντιά, βρίσκεται το Λιβαδοχώρι.

Είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά της Λήμνου, με μεγάλη ιστορία και παραδόσεις που έχουν τις ρίζες βαθιά στους αιώνες.

Το πρώτο που προσέχει κανείς φτάνοντας στο χωριό είναι η αρχιτεκτονική του. Λιθόστρωτα καλντερίμια, πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια, αρχοντικά και παλαιά εργοστάσια είναι μόνο κάποια από αυτά που θα τραβήξουν την προσοχή του επισκέπτη.

Η πλατεία του χωριού είναι το σημείο που συναντιούνται όλοι, αφού πέρα από τα δέντρα και τα παραδοσιακά σπίτια έχει ταβέρνες και καφετέριες.

Στο κέντρο του χωριού υπάρχει και το μνημείο πεσόντων.

Το κτίριο του σχολείου είναι από τα πιο επιβλητικά όπως και αυτό του εγκαταλελειμμένου εκκοκκιστήριου βάμβακος.

Γενικότερα, τα παλαιά κτίσματα δίνουν άλλη «ζεστασιά» στο χωριό και θυμίζουν στους επισκέπτες πως έχει περάσει εποχές μεγάλης ακμής.

Το όνομά του «προδίδει» και το φυσικό περιβάλλον, αφού είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη πεδιάδα με απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Είναι ιδανικό μέρος για να ξεκουραστείτε, να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες αλλά και να απολαύσετε περιπάτους στη φύση.

Πέρα από τις ταβέρνες και τις καφετέριες υπάρχουν τουριστικά καταλύματα αν θέλετε να μείνετε εκεί για μερικές ημέρες.

Έχει ενδιαφέρον: Η εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στην Αγία Μαρίνα. Ξεκίνησε να χτίζεται, πάνω σε έναν παλιότερο ναό, το 1894 και η αποπεράτωσή της έγινε το 1905.

Τι να δοκιμάσουμε: Στη Λήμνο πέρα από τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, θα βρείτε παραδοσιακά γλυκά, ζυμαρικά, ούζο, τυριά όπως το καλαθάκι και μεγάλη ποικιλία ντόπιων κρασιών.

info

Φωτογραφίες: http://www.limnosgreece.gr, http://gym-livad.les.sch.gr , Wikipedia.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!